Dit doet collageen voor de huid

Collageen is een super belangrijk voor een mooie huid, en dan zeker voor de iets rijpere huid. Het zorgt voor stevigheid en gaat huidveroudering tegen. Het is dus niet voor niets dat collageen poeders en potjes je om de oren vliegen. Wij vertellen je vandaag alles over dit natuurlijke product.

Wat is collageen?
Het woord is afgeleid van het Griekse ‘Kollagen’. Kolla = lijm, gem = iets dat produceert. Anders gezegd, collageen produceert een ‘lijm’ dat de huid strak en soepel houdt. Collageen is een eiwit dat ons lichaam zelf ook aanmaakt, maar wat minder wordt met de tijd. En dat is precies het moment waarop je huid gaat verouderen. Naast dat collageen een positieve bijdrage levert aan de huid, is het ook goed voor de gezondheid van de darmen, stofwisseling en voor het haar, tanden en nagels. Al met al dus altijd een goed idee om extra collageen te smeren. Voorkomen is beter dan genezen, toch?

Zo behoud je collageen in de huid
Er zijn veel manieren om je collageen level op peil te houden of te verhogen. Zo kun je zonder gelijk met crèmes te smeren al een hele hoop van binnenuit doen. Of nog beter: niet doen. Wist je bijvoorbeeld dat je van (snelle) suikers eerder rimpels krijgt? Maar ook roken is funest voor de collageen voorraad. Nog een reden om dit dus niet te doen :-). Vergeet niet om al-tijd een SPF te smeren, want ook de zon is geen goede vriend van dit eiwit. Het zijn de kleine trucjes die het verschil maken.

Collageen in voeding
Naast dat er potjes en gezichtscrèmes bestaan vol met collageen, kun je ook van binnenuit dit eiwit tekort aanvullen met de juiste voeding. Tropisch fruit, kip, knoflook en ei zijn bijvoorbeeld echte collageen aanmakers. Maar ook door voldoende vitamine C te eten bevorder je de aanmaak van collageen. Vitamine C is een antioxidant (en zorgt er mede voor dat de huid zijn stevigheid behoudt. (Het belang van vitamine C hebben we hier al eerder verteld.) Verwerk dus altijd genoeg vitamine C en eiwitten in je voeding, dan maak je uiteindelijk meer collageen aan en blijft je huid langer stralend. 

Gezichtscrème met collageen
Er zijn verschillende gezichtscrèmes op de markt die collageen kunnen aanvullen, maar wij zijn het grootst fan van de ampullen van LaCabine. Waarom? Omdat deze ampullen geen andere ingrediënten bevatten die de werking van het collageen laten verminderen. Ze zijn super geconcentreerd en werken daarom optimaal op de huid. Bovendien zitten ze afgesloten verpakt in een ampul. Een ampul is een kleine, glazen verpakking die ervoor zorgt dat de inhoud niet aangetast door worden door bijvoorbeeld lucht of bacteriën. Met de ampullen van LaCabine heb je daardoor supersnel resultaat!

Je begrijpt, voor iedereen is het gunstig om collageen toe te voegen in haar dagelijkse routine. Wil je nog meer weten over collageen? Stel je vragen hieronder!

X ANVY

Reacties
r
29 Nov 2021
Rein
Ik gebruik nu al enkele weken 5 gram viscollageen in mijn voeding. De effecten in haargroei (kaalheid), minder acne en minder rimpels beginnen al zichtbaar te worden. Kan het alleen maar aanraden! https://isacollageen.nl/
Laat een reactie achter