Wanneer is make-up dierproefvrij, vegetarisch of vegan?

Meerdere cosmetica merken adverteren ermee: dierproefvrije make-up. Maar ook vegetarisch of vegan komt steeds vaker voor (gelukkig maar!). Wanneer mag make-up zichzelf een van deze benamingen geven? Het is deze week Dierendag, en dus staan we even stil bij deze producten voor onze kleine fluffy vriendjes.

Dierproefvrije make-up
Helaas komt het nog steeds voor dat cosmetica op dieren wordt getest, maar gelukkig gebeurt dat steeds minder. In Nederland zijn dierproeven al een tijdje verboden, maar sommige cosmetica merken verkopen nog steeds make-up dat op dieren wordt getest. In China bijvoorbeeld is het zelfs verplicht om make-up eerst te testen op dieren voordat het in de winkels mag. Not okay. Check daarom altijd waar je make-up vandaan komt. Make-up uit Europa is overigens (vaak) wel vrij van dierproeven.

Certificaat
Daarom is er een certificaat in het leven geroepen wat laat zien dat een product niet getest is op dieren. Let op! Sommige merken proberen je te misleiden door een konijntje op het logo te plaatsen. Dit mag namelijk gewoon, maar betekent dus niet automatisch dat het ook dierproefvrij is. Ga op zoek naar een echt keurmerk waar ‘cruelty free’ of ‘vegan’ op staat om er zeker van te zijn. 

Wist je dat niet alle dierproefvrije make-up ook per definitie vrij is van dierenleed? Dat klinkt misschien een beetje gek. Maar als producten niet op dieren zijn getest, kunnen dieren alsnog hebben geleden door de ingrediënten die voor het product zijn gebruikt. Als je dit ook wilt voorkomen, moet je producten uitzoeken die vegan of (nog beter) veganistisch zijn.

Vegan en vegetarische make-up
Allereerst is het belangrijk te weten om welke ingrediënten het dan precies gaat. Bij sommige vegetarische cosmeticaproducten komt geen dierenleed voor. Echter bestaan er ook cosmetica met dierlijke producten (zoals karmijn, elastine en keratine) waarbij dierenleed komt kijken. En toch zijn de producten dan nog steeds vegetarisch.

Wil je dit allemaal écht voorkomen, ga dan voor safe en gebruik alleen nog maar vegan producten. Veganistische make-up bevat geen enkel dierlijk ingrediënt en is dus 100% vrij van dierenleed. Deze merken zijn te herkennen aan een vegan keurmerk op de verpakking.

Onze dierproefvrije merken
Bij ANVY vinden wij het welzijn van onze kleine vriendjes erg belangrijk en selecteren daarom alleen de beste producten. We hebben een groot aanbod aan dierproefvrije (en velen zelfs vegan) producten in ons aanbod! Namelijk Gosh, Hask, Incoco, Kiss, Sleek, Impulss, LaCabine, Maui Moisture, Nip+Fab en Profusion. Dus je kunt zonder schuldgevoel je favoriete merken gewoon bij ons shoppen. 

Have fun! 

X ANVY

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter