Tips voor het aanbrengen van highlighter

Het weer wordt langzaam weer kouder en guurder, en daarmee ook onze huid. Gelukkig zijn er allerlei trucjes om jouw huid toch de shine te geven die het verdient. Onze favoriete truc? Highlighter! Met de juiste highlighter geef jij je look precies wat het nodig heeft: een natuurlijke glow. Hoe en waar breng je dit nu aan?

Wat is een highlighter?
Een highlighter is een product wat een glans geeft aan je make-up look. Je benadrukt een bepaald gebied door daar een shine aan te brengen. Zo kun je je ogen optisch groter maken als je highlighter aanbrengt in je ooghoeken, of lijkt je gezicht wat smaller wanneer je het aanbrengt op je jukbeenderen. Maar daarover later meer! 

Verschillende soorten highlighters 
Er zijn verschillende soorten highlighters. Deze verschillen in kleur, ondertoon, shimmer maar ook in structuur. Je hebt namelijk highlighter in poeder, vloeibaar of crème variant. Afhankelijk van je huid kun je jouw favoriet uitzoeken. Wanneer je een wat vettere huid hebt kun je beter voor een poeder highlighter gaan. Wat drogere huid? Dan kan een vloeibare highlighter mooi op jouw huid blijven liggen.

Net zoals alle andere make-up komt highlighter ook in oneindig veel tinten en kleuren. Vaak hebben ze een roze of gele ondertoon en een zilveren, gouden of parelmoer kleur. Vind je het lastig om jouw ideale highlighter te vinden? Wanneer je een koele ondertoon in je huid hebt, kun je het best voor een highlighter met roze of zilveren tint gaan. Heb je een warme ondertoon? Dan staan gele of gouden highlighters jou het allerbest. 

Waar en hoe je highlighter aanbrengen?
Highlighters benadrukken bepaalde plekken op je gezicht en kunnen eigenlijk overal wel aangebracht worden. Wil je grotere ogen? Highlighter. Wil je je lippen naar voren laten komen? Yes, highlighter! Om je op weg te helpen hierbij de meest voorkomende plekken om het aan te brengen:

  1. Op je jukbeenderen voor een mooie, natuurlijke shine.
  2. Op je neusbrug of puntje van je neus om je neus wat smaller te maken.
  3. Dat kuiltje boven je lip, de cupids bow, laat je lippen extra naar voren komen.
  4. Op je wenkbrauwbot voor grotere ogen en een frisse look.
  5. In je ooghoek voor grotere ogen en een frisse look.
  6. Op het puntje van je kin voor een mooie, natuurlijke shine.

Experimenteer hier vooral mee, dat is juist leuk! Experimenteer met de kleur, met de plek en doe vooral wat jij het mooist vindt. Je kunt de highlighter aanbrengen met een speciale kwast (de fanbrushof gewoon met je vingers. Ook hier geldt: gewoon proberen en kijken wat jou het beste bevalt.

Have fun! 

X ANVY

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter