Onze tips voor kunstnagels

Kunstnagels zijn razend populair, dat is niet voor niets. Het zorgt ervoor dat je handen er altijd mooi en verzorgd uitzien. Door het grote aanbod wat er tegenwoordig te vinden is op de markt, is er voor ieder wat wils. Verschillende lengtes, verschillende kleuren en verschillende designs in overvloed. Wij delen wat tips en onze favoriete kunstnagels. 

De voordelen van kunstnagels 
Het grootste voordeel is toch wel de uitstraling. Verzorgde handen zien er vrouwelijk en verzorgd uit, wie wil dat nu niet? Bovendien is het makkelijk en snel te plaatsen, ook als je er zelf mee aan de slag gaat. Wil je weten welke verschillende nagels er zijn en hoe je deze plaatst? Wij hebben eerder een uitgebreid artikel geschreven over alle soorten nagels 

Heb je nagels die snel afbreken of bijt je nagels? Ook dan kunnen kunstnagels een oplossing zijn. Je eigen nagels beschadigen een stuk minder snel omdat ze worden beschermd door de kunstnagel. 

De voorbereiding 
Zoals we al eerder zeiden zijn er verschillende soorten kunstnagels, maar de voorbereiding is altijd hetzelfde. Met de juiste voorbereiding zorg je ervoor dat jouw nagels zo lang mogelijk mooi blijven zitten. Vijl je nagels op de juiste lengte, duw je nagelriemen (zachtjes!) terug met een bokkenpootje en maak daarna je hele nagel dof met een vijl. Maak daarna je nagels helemaal schoon, zodat de kunstnagels of nagellak goed kan hechten. Daarna ben je ready om ze te plaatsen.

 Onze favorieten

 • De press-on nails van Impress. Makkelijker aanbrengen dan dit gaat hem niet worden, er komt helemaal geen lijm bij kijken. Bovendien blijven ze tot wel twee weken zitten.
 • Een nieuwe hit zijn de Jelly Nails. Dit zijn doorzichtige kunstnagels. Ja, echt! Deze nagels zijn al bij meerdere celebs gespot en zijn een echte hit. 
 • Wist je dat er ook kunstnagels zijn voor je tenen? Jammer dat het slipperweer weer voorbij is, maar echt een aanrader voor volgend jaar. De hele zomer lang verzorgde tenen!
 • De Masterpiece Nails van Kiss hebben een prachtige luxe uitstraling. En dat terwijl je ze gewoon zelf kunt zetten. Helemaal salon-waardig.
 • Wanneer je graag acrylnagels wilt zonder naar de salon te hoeven, heeft KISS de oplossing. Met de French Acrylic Kit  kun je zelf acryl nagels zetten! Het is even proberen, maar dan heb je ook wat. 
 • Vind je acryl nagels heel mooi, maar teveel gedoe? Probeer dan eens deze Acrylic Frech Nude Nails. Binnen een handomdraai de uitstraling van Acryl nagels, zonder het ‘gedoe’. 
 • Toch liever gelnagels? Ook dat wordt erg gemakkelijk gemaakt met de UV-lamp van Impulss. Kies je favoriete lakje erbij en je hebt binnen no-time nagels die tot wel twee weken blijven zitten.

Wil je je nagels toch wat extra’s geven, maar houd je niet van kunstnagels? Geen probleem. Met Nail Tattoos of Jewel Accents kun je je nagels net dat beetje extra geven, zonder dat je iets over je eigen nagel heen hoeft te plaatsen. Natuurlijk zijn deze ook te combineren met kunstnagels voor het echte wow-effect.

De verzorging van kunstnagels
Je kunstnagels geplaatst? Mooi! Nu is het belangrijk deze zo lang mogelijk mooi te houden. Ook hiervoor hebben wij tips.

 • Een nagelriemolie is geen overbodige luxe om je nagels zo goed mogelijk te verzorgen. Hier geldt: hoe sterker de eigen nagel, hoe langer de kunstnagel blijft zitten. 
 • Wees voorzichtig met ze. Hoe meer je ze gebruikt om bepaalde dingen open te maken, hoe sneller ze natuurlijk breken. Het zijn geen blikopeners. :-)
 • Werk je veel met schoonmaakmiddelen? Gebruik dan zo vaak mogelijk handschoenen om je nagels te beschermen.
 • Stoot je toch heel vaak je nagels? Dan kan het zijn dat je nagels te lang zijn. Kies dan de volgende keer voor een kortere variant om ze langer te behouden.
 • Trek een kunstnagel nooit van je eigen nagel af! Hiermee kun je alsnog je eigen beschadigen. Kies daarom voor een veilige manier, bijvoorbeeld met aceton of nail remover pads.
 • Een handcrème kan ook nooit kwaad.

Heb je nog andere vragen over kunstnagels? Wij helpen je heel graag. Heel veel plezier met jouw nagels!

X ANVY

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter