Let's talk about Primer

Wanneer je ervoor wil zorgen dat je make-up de hele dag flawless blijft zitten, is een primer aan te raden. Voor velen is dit een bekend product, maar na een kleine rondvraag kom ik erachter dat bijna niemand het dagelijks gebruikt. En dat terwijl het echt een lifesaver kan zijn voor je prachtige make-uplook. Na het lezen van dit blog wil je nooit meer zonder, net als wij. We behandelen de vragen over primer die we het meest hebben gehoord.

Wat doet een primer?
Wanneer je een muur gaat verven, moet je zorgen voor een goede onderlaag zodat de verf beter hecht. Dit is eigenlijk precies hetzelfde als het om make-up gaat. Een goede basis zorgt ervoor de andere producten beter hechten en de hele dag blijven zitten zoals het hoort. Een primer creëert een soort ‘laagje’ op je huid. Vaak wordt gedacht dat een primer de huid afsluit, maar dit is het niet. Je kan het zien als ‘gaasje’ waar bepaalde stoffen nog doorheen kunnen. 

Hoe werkt een primer?
Er zijn verschillende soorten primers voor iedere huid. Er zijn gels, crèmes, poeders (deze is favoriet!) of oliën die eigenlijk altijd heel luchtig zijn. Kijk goed naar je eigen huid wanneer je een primer uitzoekt. Er zijn namelijk ook primers die gelijk je huid hydrateren of juist matteren. Heb je veel rode vlekjes? Dan is een primer met groene ondertoon misschien wel de oplossing voor jou. Zo is er eigenlijk voor iedereen wel een perfecte primer. 

In de meeste primers zitten siliconen. Er zijn primers op de markt die de fijne lijntjes en diepe rimpels opvult. Deze kleurloze substantie komt op je huid te liggen en vult lijntjes en oneffenheden in, waardoor ze minder opvallen. (De Anti-Wrinkle primer van Gosh is bril-jant.) De siliconen zorgen ervoor dat allergenen en irriterende stoffen lastig bij de huid kunnen. Aan de andere kant laten ze ook vocht minder goed ontsnappen, waardoor je huid gehydrateerd blijft. Siliconen worden afgeraden voor je haar, maar voor je huid kunnen ze veel goeds doen. Het blijft wel heel belangrijk om ze er ’s avonds weer goed af te wassen.

Hoe gebruik je primer?
Primer gebruik je dus als basis. Nadat je in de ochtend je huid hebt schoongemaakt en je dagcrème hebt aangebracht, pak je de primer erbij. Verdeel het simpelweg over je gezicht met je vingers, een kwast of een sponsje en laat het even drogen. Daarna kan je je foundation en de rest van de make-up aanbrengen. Gebruik je geen foundation? Dan kan een primer nog steeds van waarde zijn. De meeste primers zijn transparant en zorgen er wel voor dat je huid alsnog mooier en gladder wordt.

Onze tips en tricks

  • Tijdens de warme dagen die eraan komen, is een primer ontzettend fijn. Dan hoef je je niet druk te maken over een glimmende huid aan het eind van de dag.
  • Er zijn ook primers met een SPF beschikbaar, helemaal ideaal voor de zomer.
  • De BB Creams van Gosh zijn een primer, moisturizer én foundation in één. Dat scheelt een hoop losse producten.
  • Kijk goed of de ingrediënten van je primer wel samengaan met je favoriete foundation. Soms kunnen bepaalde combinaties ervoor zorgen dat de foundation gaat ‘rullen’ of helemaal niet lekker pakt. Blijven proberen en oefenen!

Een primer zorgt er dus voor dat jouw make-up ’s avonds nog steeds net zo goed zit als wanneer je het net hebt aangebracht. Het hydrateert, matteert en beschermt je huid. Need we say more? Wij kunnen in ieder geval niet zonder.

Veel plezier met het uitzoeken van jouw perfecte primer!

X ANVY

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter