Een stralende huid krijg je met deze producten

Dat een goede huid valt of staat met de juiste verzorging, is al even bekend. Maar er zijn zó veel verschillende soorten huidverzorging. Denk aan micellair water, cleansing oils, ampoules, toners, serums... Het houdt niet op. Wat is nu de juiste manier om je gezicht te verzorgen en in welke volgorde? Wij lichten er een paar voor je uit.

Toner
Na het reinigen van je gezicht kun je ervoor kiezen om een toner te gebruiken. Een toner zorgt ervoor dat je huid weer helemaal gereinigd is. Let op, het is géén product om je make-up eraf te halen! Het is echt voor de restjes die blijven zitten. Met een toner haal je de laatste restjes make-up en eventueel de cleanser van hiervoor mee weg. Hierdoor raakt je huid weer in balans. Een toner kan zowel hydraterend als matterend werken, let dus goed op wat jouw huid nodig heeft. Heb je last van veel oneffenheden? Dan kan deze toner perfect voor jou zijn. Je kunt een toner zowel ’s ochtends als ’s avonds gebruiken.

Essence
Een essence is een wat onbekender en vrij nieuw product. Het is overgewaaid vanuit Azië en je kunt het zien als een vloeibare skin booster. Je gebruikt het na de toner. Een essence hydrateert je huid zo goed, dat je serum en crème straks nog beter door de huid worden opgenomen. Een essence klop je met je vingers in de huid, na het gebruik van de toner en voor het gebruik van een gezichtscrème. Ook een essence kun je tweemaal per dag gebruiken.

Serum
Een serum bevat een hoge concentratie werkzame bestanddelen en is daarom vaak wat duurder. Vaak is een serum gericht op één aspect van de huid. Bijvoorbeeld een intensieve hydratatie of anti-ageing. Of wat dacht je van dit serum vol vitamine C van NIP+FAB? Een serum geeft je huid een intense boost, zonder te verzwaren. Ze zijn namelijk vaak heel erg luchtig en dat maakt dat het heerlijk aanbrengen is.

Dag- en nachtcrème
Zoals de naam al doet vermoeden is dit absoluut niet hetzelfde product. Er zit wel degelijk een groot verschil tussen dag- en nachtcrème. Een dagcrème is vooral ontwikkeld om de huid te beschermen tegen schade van buitenaf en is wat lichter, zodat je make-up daarna goed pakt. Bovendien bevatten de meeste dagcrèmes SPF, iets wat ’s nachts natuurlijk overbodig is. Een nachtcrème daarentegen is meer gericht op het herstellen en kalmeren van de huid, iets waar hij ’s nachts de tijd voor kan nemen. Onze favoriet is deze nachtcrème die huidveroudering tegen gaat. Of je nu dag- of nachtcrème gebruikt, zorg er altijd voor dat je hem op een schoon gezicht aanbrengt. Oh, en vergeet de hals niet!

Primer
Een primer gebruik je vóór het aanbrengen van je make-up en ná het aanbrengen van je dagcrème. Een primer bevat siliconen, die alle oneffenheden en rimpeltjes als het ware ‘opvullen’, waardoor je make-up een stuk beter hecht. Een primer creëert eigenlijk een laag over je huid. Vaak wordt gedacht dat een primer de huid afsluit, maar dit is niet waar. Je kunt het zien als een soort ‘gaasje’ waar bepaalde stoffen nog doorheen kunnen. Onze favoriet? Deze primer van Gosh laat je make-up stralen als nooit tevoren. Wil je meer weten over primer? Wij hebben eerder al een uitgebreide blog geschreven over primer, die kun je hier lezen.

Heb je moeite om de perfecte dagelijkse verzorging te vinden? Of heb je nog vragen over bepaalde producten? Op de productpagina van jouw favoriete product staat precies hoe je hem moet gebruiken. En kom je er toch niet uit, dan helpen wij je graag!

X ANVY

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter