3 beloftes van shampoo: waar of niet waar?

In de basis doet iedere shampoo precies hetzelfde: het maakt je haar schoon. Maar met het groeiende aanbod wat er tegenwoordig op de markt te vinden is, groeien ook de beloftes. Grijs haar, dun haar, alles zou op te lossen zijn met de juiste shampoo. Wat is nu waar en wat niet? Hierbij de meest voorkomende beloftes en de uitleg.

Zo werkt shampoo
Eerst is het handig om te begrijpen hoe shampoo precies werkt. Om je haar heen zit een dun laagje vet wat ervoor zorgt dat je haar glanst en wordt beschermd door mogelijk schadelijke invloeden van buitenaf. Wanneer je je haar veel föhnt, krult of verft beschadig je deze laag en gaat je haar er dof uitzien. 

Een goede shampoo zorgt ervoor dat deze beschadigingen worden voorkomen. Hij zorgt voor het verwijderen van het vuil zonder de hoofdhuid te irriteren. Het laagje vet wat om het haar heen zit mag hij niet beschadigen. Is dat wel gebeurd, dat is het ook zijn taak om dit weer te herstellen. Een goede shampoo versterkt je eigen haar. Wil je hier meer over weten? Eerder schreven wij deze uitgebreide blog over de werking van shampoo.

Okay. Dan nu drie veel voorkomende beloftes over shampoo.

''Shampoos van de kapper zijn beter dan van de drogist’’
Niet per se. Je kunt ervan uit gaan dat kapper shampoos in vrijwel alle gevallen goed van kwaliteit zijn. Daarbij krijg je ook een stukje service van een echte kenner en zit je dus snel sowieso goed. Tussen shampoos bij de drogist zitten ook goede exemplaren, maar dit zijn ze niet allemaal. Neem de tijd om de ingrediënten door te lezen en bekijk je eigen haar goed. Als je dat doet, kan je bij de drogist ook een prima shampoo scoren.

'’Een vollere bos door keratine’’
Dit klopt! Keratine beschermt je haar waardoor het minder snel afbreekt. Wat goed is om te weten, is dat mensen die last hebben van haaruitval eigenlijk last hebben van haarbreuk. Dit kan komen doordat het te vaak wordt gekamd, geborsteld of gestyled. Door keratine in je shampoo te gebruiken kun je er voor zorgen dat het minder snel breekt en je haar uiteindelijk dikker en voller wordt.

Tip: Hask heeft een keratine lijn. Hello big hair!

‘’Met vitamines en mineralen om je haar gezonder te maken’’
Je haar is dus helemaal dood. Niet alleen de puntjes, maar het hele haar. Say what? Haar is dood materiaal en daardoor niet in staat zichzelf te herstellen. Wat het wél kan is een laagje vet aanbrengen als beschermlaag, waardoor het gaat glanzen en er gezonder uit ziet. Dit laagje moet je altijd proberen te behouden om je haar zo goed mogelijk te beschermen. Want helaas, dood materiaal kan dus zelf geen vitamines en mineralen opnemen.

Heb jij nog andere beloftes gezien waarvan je wel zou willen weten of deze waar zijn? Laat het ons weten! En oh, als je nog meer wilt weten over shampoo, lees dan vooral dit uitgebreide artikel wat wij al eens hebben geplaatst. Hierna weet je écht alles over shampoo.

X ANVY

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter