Zo vind je jouw perfecte conditioner

Laatst hebben wij alles met jullie gedeeld over shampoo, een erg belangrijk onderdeel voor gezond haar. Combineer je favoriete shampoo met de juiste conditioner en je hebt de perfecte combinatie te pakken voor glanzende lokken. Daarom duiken we vandaag wat dieper in de wereld van conditioners.

Wat is een conditioner?
Een conditioner of crèmespoeling is een verzorgingsproduct voor het haar om de structuur te verbeteren. Nadat je shampoo hebt gebruikt, staan je haarschubben open. Wanneer je een conditioner toevoegt, neemt je haar alle voedende ingrediënten op. Het voedt je haar, sluit daarna weer de haarschubben en zorgt voor een beschermende laag om het haar heen.

Ingrediënten van een conditioner
De precieze samenstelling verschilt per merk en haartype, afhankelijk van wat je ervan verwacht. De meeste conditioners bevatten sowieso deze stoffen:

  • Moisturizers – de stof die je haar hydrateert.
  • Reconstructors – het herstellen van je haar (een voorbeeld hiervan is collageen).
  • Acidifiers – deze (zure) stof zorgt ervoor dat de haarschubben sluiten en dat het gaat glanzen.

Hoe gebruik je conditioner?
Het best is om een conditioner na iedere wasbeurt te gebruiken op de punten van je haar. De onderkant van je haren heeft meer verzorging nodig dan de bovenkant. Bovendien maakt een conditioner je haar sneller vet, dus probeer conditioner op de hoofdhuid te vermijden.

Gebruik de hoeveelheid conditioner wat ongeveer zo groot is als een euromunt. Hoe dikker en langer het haar, hoe meer je gebruikt. Verdeel het over de lengtes en punten van je haren en kijk op de verpakking om te zien hoelang de conditioner nodig heeft. Houd je ook echt aan die tijd, het is zonde als je het te snel uitspoelt en het zijn werk niet heeft kunnen doen. Wanneer de tijd verstreken is spoel je de conditioner weer goed uit. Alles wat in het haar achterblijft, maakt je haar snel slap en vet.

Leave-in conditioner
Dan is er ook nog een andere variant: de leave-in conditioner. Dit product is ideaal wanneer je weinig tijd hebt. Je brengt het in ná het douchen op handdoekdroog haar. Zoals de naam al zegt hoef je het dus niet uit te spoelen. Gedurende de dag zal deze conditioner zijn werk doen en zorgt het voor prachtig, glanzend haar. Wil je het een keer proberen? De 5-in-1 spray van Hask werkt ook als heatprotector! Win-win

Conditioner voor droog haar
Elke shampoo maakt je haar schoon, elke conditioner hydrateert uiteindelijk je haar. Maar de mate waarin de conditioner dit doet is afhankelijk van je haar. Heb je droog, poreus of makkelijk breekbaar haar? Dan is het verstandig een sterk hydraterende conditioner uit te zoeken. Zoals deze met Argan Olie. Zijdezacht haar gegarandeerd.

Conditioner voor gekleurd haar
Wanneer je gekleurd haar hebt, heb je hele andere eisen aan een conditioner dan wanneer je geen verf in je haar hebt. Iets wat bovenaan het lijstje staat is dat de kleur zo lang mogelijk moet blijven zitten. Om dat te realiseren heb je een crèmespoeling met acidifier nodig. Zoals we net hebben geleerd is acidifier een stof dat je haarschubben sluit. En dát hebben we nodig! Want zolang de haarschubben gesloten zijn, kan de kleur niet ontsnappen. Onze favoriet is deze beschermende conditioner van OGX. Deze bevat ook stoffen die je haar laten glanzen. Hello, mooie gekleurde lokken!

Conditioner voor krullen
Krullen vereisen een hele andere aanpak dan de andere haartypes. Met krullend haar heb je vaak last van klitten of pluizig haar. Een goede shampoo speciaal voor krullen doet wonderen, maar zeker met de juiste conditioner zullen jouw krullen stralen als nooit tevoren. De Curl Quench conditioner van Maui verzorgt je haar, zonder je lokken te verzwaren. Gebruik de juiste leave-in conditioner voor krullen om het écht af te maken.

Er valt dus nog een hele hoop winst te behalen met een juiste conditioner. Wil je je haar écht optimaal verzorgen? Dan kan een leave-in conditioner een fantastische toevoeging zijn.

Have fun met het uitzoeken van jouw perfecte haarverzorging!

 X ANVY

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter