Make-up met een mondkapje: de do's en dont's

Wie een jaar geleden had verteld dat wij nu allemaal dagelijks een mondkapje zouden dragen, werd toentertijd niet geloofd. Maar we moeten er aan toegeven: het mondkapje is nu deel van ons straatbeeld. Een nieuwe straatbeeld vraagt om een andere aanpak voor onze make-up. Daarom delen wij de do’s en de dont’s voor je make-up bij het dragen van een mondkap.

Laat foundation even liggen
Deze nieuwe ‘trend’ (laten we het maar positief houden :-)) zorgt ervoor dat we onze make-up vanaf de basis moeten aanpassen. Wanneer je los bent gegaan met foundation is de kans groot dat je na een paar uur je mondkap afdoet en een grote ‘vlek’ je tegemoet komt. En dat willen we natuurlijk niet. Wees dus voorzichtig met foundation, gebruik niet te veel. Gebruik een getinte moisturizer of BB cream als je wel graag iets wil gebruiken. Anders beter even laten liggen.

Skip de lipstick
Naast dat je je lippenstift sowieso niet meer ziet zodra je mondkap op gaat, is de kans dat hij nog goed zit na het afdoen van het kapje erg klein. Het is natuurlijk ontzettend balen wanneer je net een nieuwe lipstick hebt, maar deze terug te vinden is op je kin zodra je mondkapje eraf gaat. Ons advies? Laat hem maar gewoon even achterwege, dan kan het ook niet misgaan.

Accentueer de ogen
Omdat de helft van ons gezicht wordt bedekt door het mondkapje, kun je de focus mooi leggen op het deel wat je wel nog kunt zien. De ogen! Leef je uit met oogschaduw, eyeliner of kunstwimpers. Alles kan! Oh ja, en vergeet de wenkbrauwen niet. Ook die kunnen nu wat extra liefde gebruiken.

Reinig je huid goed
Hygiëne is natuurlijk al een hot topic momenteel. Handen worden vaak gewassen (lees hier hoe je je handen moet verzorgen met al dat wassen) en iedereen maakt alles vaker schoon. Dit geldt allemaal ook voor je huid. Met het mondkapje voor kan de huid niet goed ademen en blijft vuil langer zitten. Maar ook met het op- en afzetten raak je telkens je gezicht aan en komen er steeds meer bacteriën bij. Des te belangrijker om je huid ‘s avonds en ‘s ochtends goed te reinigen met een cleanser. Wees een beetje lief voor je huid. Een hydraterende dagcrème is ook geen overbodige luxe, het kapje kan de huid rondom de mond erg irriteren.

Maak je mondkapje schoon
Wanneer je gebruik maakt van een stoffen mondkap die je vaker gebruikt, hoeven we natuurlijk niet te vertellen dat het hygiënischer is om deze zo vaak mogelijk te wassen. Al het vuil, zweet en bacteriën kunnen zorgen voor huidirritatie. Was hem daarom erg regelmatig op 60 graden, dan gaat het allemaal goed.

Laten we hopen dat deze tips snel weer verleden tijd zijn en dat we zonder mondkapje weer over straat kunnen. Tot die tijd maken we er maak het beste van met deze tips! Have fun and stay safe!

X ANVY

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter