Je handen verzorgen tijdens corona: tips & tricks

Het is momenteel prioriteit van de dag: je handen wassen en desinfecteren. Voor onze handen is het een ontzettende opgave om de huid in tact te houden. Bijna iedereen heeft nu wel last van droge handen, en dus moeten we extra lief voor ze zijn. Wij geven tips om je handen maximaal te beschermen en te verzorgen.

Gebruik een handcrème
Het is niet voor niets dat alle handcrèmes in alle drogisterijen zo goed als uitverkocht zijn. Een handcrème zorgt voor hydratatie en verzorging van je handen. En laten we dát nu net zo hard nodig hebben met al dat handen wassen. Gebruik overdag een crème die snel intrekt, dus niet al te vet is. Gebruik deze crème na elke wasbeurt en het liefst nog vaker tussendoor. Leg hem naast je wasbak, in de badkamer of op je bureau wanneer je thuis werkt. Zo heb je hem altijd binnen handbereik.

Gebruik een extra vette handcrème in de avond
Hoe vetter de crème, des te meer verzorging. Maar een hele vette crème overdag smeren is natuurlijk niet handig. Smeer deze daarom in de avond. Door alle verzorgende ingrediënten hebben je handen de hele nacht de tijd om te herstellen. Probeer eens deze heerlijke handcrèmes van BioHerapy.

Desinfecteer met mate
Ook de desinfectiegel is overal uitverkocht. De hoeveelheid alcohol in deze gel moet de bacteriën doden. En ja, dat doet het ook, maar houd er rekening mee dat het lang niet doet wat wij allemaal willen denken. Alleen desinfectie is niet voldoende, het doodt namelijk niet alles. Het verwijdert ook het beschermende laagje van de huid, en daarmee ook de goede bacteriën. Dit kan vrij heftig zijn voor je huid. Gebruik daarom altijd een desinfectiegel nog steeds in combinatie met handen wassen en een handcrème.

Vergeet de SPF niet
Dat je handcrème moet gebruiken is nu wel duidelijk, maar wat vaak wordt vergeten is dat deze droge handen ook zeer gevoelig zijn voor zon. En die is er eindelijk weer, yes! Vergeet dus ook niet om je handen buiten te verzorgen met een SPF. Je kunt hier gewoon zonnebrand voor gebruiken.

Gebruik handcrème, desinfecteer je handen af en toe en vergeet met dit mooie weer geen SPF te smeren. Zo zullen je handen deze tijden ook overleven. Oh, en mocht je je afvragen hoelang je nu precies moet handen wassen: er is een trucje! Zing twee keer ‘Happy birthday’ tijdens het wassen en je zit helemaal goed. Succes!

X ANVY

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter