De voordelen van nachtcrème

Iedereen vraagt zich wel eens af: Waarom zou je dagcrème niet voor de nacht gebruiken of andersom? Je denk misschien: Wat goed is voor overdag, zou ook goed moeten zijn voor de nacht. Dat lijkt een logische redenering. Maar toch is dit niet het geval, de huid heeft namelijk andere behoeftes gedurende de dag cyclus. De huid wordt overdag blootgesteld aan de zon, schadelijke invloeden van buitenaf en overdag krijgt de huid nagenoeg geen gelegenheid om te rusten. Ook draag je bijvoorbeeld ’s nachts geen make up. Hierdoor heeft de huid overdag hele andere behoeftes dan ’s nachts.

De voordelen van een nachtcrème

Een goede nachtcrème is essentieel voor het herstellen van de huid, en kan absoluut voor een betere en een gezonde huid zorgen. Overdag loopt de huid schade op door invloeden van buiten, denk bijvoorbeeld aan de kou. ’s Nachts is jouw lichaam hard bezig om die schade te herstellen. Door het gebruiken van een nachtcrème die aansluit op de behoeftes van je huid, ziet jouw huid er ’s ochtends nog beter uit. De droge plekjes verdwijnen, je huid wordt zacht en soepel, het stimuleert de bloedcirculatie, de collageenaanmaak krijg een boost, de elasticiteit neemt weer toe en helpt bij het vernieuwen van de cellen en tegengaan van fijne lijntjes.

Het kiezen van een nachtcrème
Bij het kiezen van een goede nachtcrème moet je weten wat voor huidtype je hebt en moet je de behoeftes van jouw huid in kaart krijgen. Als je een vette huid hebt, kies je vanzelfsprekend voor een andere crème dan wanneer je een droge huid hebt. Wat van belang is, is dat je niet een te dikke crème gebruikt. Dit doordat je huid ’s nachts niet goed kan ademen en dit is cruciaal bij het herstellen van de huid. Het beste is om een nachtcrème te gebruiken met zo min mogelijk parfum. Het is namelijk zo: Hoe natuurijker de nachtcrème, des te beter het is voor je huid en de rest van het lichaam.

Welke huidtype heb ik?

Om een beeld te krijgen wat voor huidtype je hebt, hebben wij een overzicht gemaakt van de verschillende huidtypes. Zo krijg je een goed beeld wat voor huidtype je hebt, want elke huid is anders. Doordat er veel verschillende huidtypes zijn met ieder andere behoeftes betekent dat er ook verschillende soorten nachtcrèmes zijn voor die behoeftes. Om een optimale werking te krijgen moet je zorgen dat de nachtcrème goed is afgestemd op de huid.

Normale huid: Er is sprake van een normale huid als je een zachte structuur en geen extreme droge of vettige huid hebt. Toch is het wel belangrijk om ook dan een nachtcrème te gebruiken. De crème is hierbij meer gericht op het tegengaan van veroudering en rimpels.

Droge huid: Er is sprake van een droge huid wanneer jouw huid een tekort heeft aan vocht en vet. Water of zon kan voor een droge huid snel schadelijk zijn. Een nachtcrème voor een droge huid zal de huid voorzien van extra vetzuren wat resulteert in een zachtere huid.

Vette huid: Er is sprake van een vettige huid als jouw huid extra veel talg aanmaakt. Hierdoor krijgt jouw huid dus een vettige glans en de poriën worden groter, waardoor de kans op puistjes en mee-eters groter is. Wanneer je een nachtcrème kiest voor een vette huid, zal dit de talgklieren wat kalmeren en de glanzende huid verminderen.

Wanneer je niet goed weet welke crème je moet gebruiken, probeer dan eerst eens een aantal crèmes uit om te kijken welke crème het beste op jouw huid werkt.

Houdbaarheid
Let op de houdbaarheid van de crème, dit staat er namelijk niet voor niets. Het staat meestal op het potje vermeld doormiddel van een cijfer/lettercombinatie. Bijvoorbeeld 3M (3 maanden, 6M (6 maanden), et cetera. Op het moment dat het potje wordt geopend gaat deze termijn in. Ongeopend kan de crème wat langer bewaard worden. Op de verpakking staat vaak vermeld hoe je het product het beste kunt bewaren. Er staat bijvoorbeeld “bewaar dit product op een koele, droge plek”.

Heb jij nog andere vragen, waarvan je graag een uitgebreid  antwoord over zou willen hebben? Laat het ons weten! En oh, als je nog meer wilt weten over hoe je het beste je huid kunt beschermen, lees dan vooral dit uitgebreide artikel wat wij al eens hebben geplaatst. Hierna weet je écht alles over de huid.

Heb jij nog tips? Laat het ons weten!

X ANVY

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter