6 Tips om je huid te beschermen op warmere dagen

De eerste warme dagen komen langzaam door (finally!). Het is daarom belangrijk je huid goed te beschermen en haar een goede schoonmaakbeurt te geven na deze gure winter. We willen tenslotte allemaal met een stralende huid de zomer in. Het is tijd om je huid helemaal klaar te maken voor zomerse dagen. Met deze 6 tips moet dat lukken!

Hydrateer, hydrateer, hydrateer
Een gehydrateerde huid ziet er glanzend en gezond uit. Voldoende water drinken heeft een dan ook een positief effect op je lichaam en je huid, wat zeker in de zomer erg belangrijk is. Een vochttekort zorgt voor een doffe en bleke huid. Maar ook om huidveroudering tegen te gaan is genoeg water drinken nodig. Gebruik daarnaast ook hydraterende huidverzorgingsproducten, zoals de Vitamine C pads van NIP+FAB. Deze gezichtspads zijn doordrenkt in Vitamine C om de huid te verhelderen en deze egaler te maken.

Scrub de huid
Door je huid te scrubben komt er een frisse nieuwe huid tevoorschijn. Doe dit zo 1-2 keer per week in de avond. In de ochtend moet je oppassen met scrubben. Je bovenste huidlaag wordt er afgehaald, waardoor je huid minder goed beschermd is tegen de zon en je een stuk sneller verbrand. Dus wil je later nog de zon in? Dan liever niet van tevoren scrubben! 

Van regelmatig scrubben blijf je zelfs langer bruin, omdat de bruine kleur in de diepere huidlagen komt en je de kleur zo langer behoudt. Dus ook na het zonnen is het een aanrader om je huid één keer in de week te scrubben. Je haalt hiermee alleen de dode huidcellen weg en niet je mooie kleurtje. 

Tip! Onze favoriet is de Glycolic Fix Scrub Extreme van NIP+FAB. 

Gebruik altijd SPF
Na de winter is je huid de zon niet meer helemaal gewend. Je huid is bleek en heeft bescherming nodig, zeker nu de eerste echte zonnestralen steeds vaker tevoorschijn komen. Het beste is om altijd een zonnebrandcrème na je dagcrème aan te brengen, omdat die je beschermt tegen schadelijke stoffen en UV-stralen. Bescherm de huid altijd goed als je van de zon gaat genieten. Bovendien beschermt een goede zonnebrandcrème je ook tegen een sneller verouderende huid en pigmentvlekken. 

Ga naar buiten!
De zon schijnt en het wordt eindelijk weer warmer. Heel Nederland is in corona-tijd al aan de wandel gegaan. Maar wist je dat het naast een heerlijke bezigheid ook nog eens supergoed is voor je huid? Bewegen in de frisse buitenlucht geeft het zuurstofgehalte in ons lichaam en dus onze huid een opknapper. Ook de doorbloeding van je huid verbetert en zorgt voor een frisse gloed. Net zoals de vitamine D zorgt ervoor zorgt dat je huid gaat stralen. Vergeet alleen niet de zonnebrandcrème! 

Ga voor een grote lenteschoonmaak
Ieder huis wordt in de lente grondig schoongemaakt. Waarom doen we dat niet met onze huid? Een schoonmaak kun je natuurlijk ook binnen je verzorgingsroutine doen! Het kan zomaar dat je crèmes vorig jaar hebt open gemaakt en daarna niet meer hebt gebruikt. Zoals bijvoorbeeld zonnebrandcrème, dit kan ervoor zorgen dat de SPF zijn beste tijd heeft gehad en je dus sneller verbrand. Vaak zijn verzorgingsproducten 6 of 12 maanden te bewaren. Kijk dus even goed naar de verpakking om de houdbaarheid na te kijken.  

Pas op met parfum
Parfum opspuiten net voordat je de deur uitgaat, wie doet dat nou niet. Alleen pas op! Parfum, onnatuurlijke aroma’s, etherische oliën en allergenen zijn niet goed voor de huid. Ze kunnen pigmentvlekken veroorzaken of je huid zelfs uitdrogen. Spuit het daarom beter op je kleding of in je haar. 

Met deze 6 tips moet jouw huid voldoende beschermd zijn om te kunnen genieten van de mooie dagen. Doe dit daarom ook!

Heb jij nog tips? Laat het ons weten!

X ANVY

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter