De 4 meest gestelde vragen over mascara

Als we één product mogen noemen waar we echt niet zonder kunnen, dan is het wel mascara. Zonder twijfel. Andere producten kunnen we overslaan, maar mascara overslaan doen we eigenlijk nooit. Het kan je ooglook compleet veranderen en helemaal afmaken. Met de juiste tips en tricks kun je je mascara naar een hoger level tillen. Ben je benieuwd hoe? Of wil je meer weten over mascara? Wij behandelen de meest gestelde vragen over mascara.

Waar komt mascara vandaan?
Mascara is een product dat wordt gebruikt om wimpers donkerder te maken, te verlengen en meer volume te geven. Het is een product dat al ver in de tijd teruggaat. In het oude Egypte werd zwarte houtskool als basis gebruikt om wimpers donkerder te maken. Het was een teken van jeugdigheid en schoonheid. Rond 1900 werd hier een betere formule voor bedacht: houtskool met vaseline. Niet echt de allerbeste combinatie natuurlijk. Gelukkig kwam er in 1960 een formule die niet schadelijk was voor onze ogen. Het borsteltje werd verbeterd en zie daar: de mascara zoals wij die nu kennen. De mascara die wij kennen bestaat dus nog helemaal niet zo lang.

Welke soorten mascara zijn er?
Mascara zorgt dus voor donkere wimpers en daarmee voor meer volume of lengte. Maar er zijn eindeloos veel variaties, zodat er voor ieder wat wils is. De meeste mascara’s zijn zwart, maar je kunt ook bruine, groene of zelfs paarse mascara vinden. Net wat jij het liefste wil. 

Grotendeels zijn mascara’s gemaakt op waterbasis, wat wil zeggen dat de mascara makkelijk te verwijderen is met make-up remover. Maar dat betekent ook dat de mascara uitloopt wanneer je gaat zwemmen of per ongeluk in een regenbui terecht komt. (Tips voor make-up tijdens de regen lees je hier!) Daarom zijn er ook waterproof mascara’s die daartegen bestand zijn.

Hoelang is mascara houdbaar?
Mascara is een product wat snel kan bederven. Omdat het borsteltje je wimpers aanraakt, neemt het iedere keer een beetje vuil mee. Denk aan stof van je oogschaduw bijvoorbeeld wat op je wimpers terecht is gekomen. Daarna stop je het borsteltje weer in de tube, wat ervoor zorgt dat er steeds meer vuil in de tube terecht komt. De meeste mascara’s zijn daarom maar zo’n 6 maanden. Check goed wat er op de verpakking vermeld staat, je wil namelijk geen bedorven mascara. Dit kan zorgen voor irritaties of zelf voor een oogontsteking. Een bedorven mascara herken je aan een muffe lucht, een grijze/doffe gloed en meer klontjes. Twijfel je of je mascara nog goed is? Bij twijfel: niet meer doen!

Hoe breng je mascara aan?
Er zijn een aantal stappen die je kunt volgen voor het beste effect. 

  1. Gebruik een wimperkruller voordat je aan de slag gaat met je mascara. Dit zorgt ervoor dat je wimpers worden gelift en daardoor lijken ze nóg langer. 
  2. Om het beste effect te krijgen kun je het beste bij de aanzet van je wimpers beginnen. Zorg daarom dat je een mascaraborsteltje hebt waarmee je makkelijk bij je wimperaanzet kunt komen.
  3. Breng de mascara vervolgens zigzaggend of knipperend aan. Beiden technieken zijn goed, het gaat er net om wat jij het fijnst vindt en hoe jouw wimpers het mooiste uit komen.
  4. Heb je mascara op je oogleden of rond je ogen? Geen probleem. Wacht even tot alles is opgedroogd. Hierna kun je de vlekken gemakkelijk wegvegen met een wattenstaafje en wat water/make-upremover. 

Heb je nog een vraag over mascara die hier niet tussen staat? Of heb je een tip die wij echt niet kunnen missen? Laat het ons weten!

X ANVY

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter