5 make-up tips om regen te overleven

Het is weer volop herfst! De blaadjes vallen van de bomen en avonden worden weer korter. Maar het einde van de zomer betekent ook het einde van de mooie dagen en hello rainy days. En hoewel regen goed is voor de plantjes, is het minder goed voor onze make-up. Het Nederlandse weer is onvoorspelbaar, maar gelukkig kun je met goede voorbereiding al een hoop redden.

1. Hydrateer, hydrateer, hydrateer
Dat je huid vaak nat wordt van de regen, betekent niet dat het wordt gehydrateerd. Sterker nog, van al die regen droogt je huid juist uit. Op een droge huid blijft make-up minder goed en minder mooi zitten. Zorg daarom voor een goede dag- of nachtcrème die je huid zacht en soepel houdt.

2. Gebruik een primer
We hebben er al vaker over geschreven: de magie van primer. Een primer zorgt voor een goede basis en zorgt ervoor dat je make-up beter hecht. Ideaal voor de druilerige dagen wanneer je make-up het al zwaar genoeg heeft.

3. Waterproof make-up
Een misschien wel wat voor de hand liggende tip, maar zeker niet minder effectief. Van alle make-up producten is tegenwoordig wel een waterproof variant te vinden. Een waterproof mascara, eyeliner of oogschaduw zorgt ervoor dat je ogen altijd zullen stralen.

4. Gebruik lichte kleuren
Soms regent het helaas zo hard dat er geen primer of waterproof make-up tegenop kan. Mocht je make-up dan toch uitlopen, dan heb je het liefst natuurlijke of lichte kleuren. Een rode lippenstift op je kin geeft toch een ander gezicht. Wanneer je make-up toch uitloopt heb je liever een subtiele gloss.

5. Less is more
De allerbeste tip om het uitlopen van make-up tegen te gaan? Helemaal geen make-up! Wat er niet is kan natuurlijk ook niet uitlopen. Neem eventueel was basics (bijvoorbeeld een poeder en een mascara) mee naar school of werk, zodat je het daar pas op doet. Of ga voor een make-uploze dag, wat ook nog eens supergoed is voor je huid.

Laten we met zijn allen hopen dat we zo min mogelijk deze tips hoeven te gebruiken. En tot die tijd is een paraplu ook onze beste vriend. Heb je wat aan deze tips, of missen we er een? Laat het ons weten!

X ANVY

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter