Alles over ampullen - de snelle mooimakers van je huid

Heeft je huid behoefte aan meer glans of meer verzorging? Dan kunnen ampullen de oplossing zijn. Er zijn ontzettend veel manier om je huid te verzorgen, een paar producten hebben we al eerder uitgelicht in deze blog. Wanneer je je huid een echte boost wilt geven, kun je een ampul aan je routine toevoegen. Wij vertellen je er alles over.

Dit is een ampul
Een ampul is een klein glazen ‘flesje’ met daarin een sterk geconcentreerde huidverzorging die je huid een flinke boost geeft. Alle overbodige stoffen worden eruit gehaald, waardoor alleen de actieve en beste ingrediënten over blijven. Ieder ampul heeft een specifiek doel, bijvoorbeeld rimpeltjes verminderen of de huid extra hydrateren. Vaak koop je ampullen in een set, omdat je met één ampul niet lang kan doen. Sterker nog, het is vaak de bedoeling dat je een ampul in één keer gebruikt. De textuur van een ampul is vaak erg dun, waterig, of soms wat gel-achtig.

Waarom zit een ampul in een glazen flesje?
Een ampul zit dus in een glazen flesje die je moet open breken. Maar waarom zit het in deze verpakking? Je gezichtsverzorging heeft verschillende werkzame stoffen waardoor het doet wat het moet doen. Die stoffen zijn gevoelig voor invloeden van buitenaf. Denk bijvoorbeeld aan een pot gezichtscrème die iedere keer in aanraking komt met zuurstof, licht en bacteriën wanneer de pot wordt geopend. Bij een ampul gebeurt dit dus niet. Omdat een ampul luchtdicht is verpakt en direct na het openen wordt gebruikt, is en blijft de kwaliteit helemaal perfect.

Hoe gebruik je ampullen in je routine?
Ampullen zijn wat prijziger dan andere huidverzorging, juist omdat ze superkrachtig zijn. Natuurlijk kun je ervoor kiezen om ze iedere dag te gebruiken, maar dan kan het op den duur wat prijzig worden. Daarom is het beter om ampullen als extraatje te zien wanneer je huid echt een boost nodig heeft. Bijvoorbeeld wanneer je huid is blootgesteld aan veel zon of wanneer je veel oneffenheden hebt. Maar ook voor een speciale dag waar je er extra stralend uit wilt zien, kan je een ampul gebruiken. Het ligt er natuurlijk ook aan welke ampul je kiest voor welk doel.

Hoe open je een ampul?
Een ampul zit dus in een glazen flesje. Bij sommige verpakkingen zit een kunststoffen ‘tool’, die je op de hals van de ampul kunt zetten en open kunt breken. Of er wordt een ‘dopje’ bijgeleverd, waarmee je hem gemakkelijk open en dicht kunt maken. Maar ook zonder deze tool kun je een ampul gemakkelijk open maken. Doe dit altijd voorzichtig, het is tenslotte nog steeds glas en je kunt je hier aan snijden. Houd je ampul tussen een handdoek en breek hem dan open. Afhankelijk van de ampul die je kiest, kun je hem of in één keer of in meerdere keren gebruiken.

Wil jij ook je huid een boost geven met een ampul? Goed nieuws! Wij hebben ze nu ook, en wel van het Spaanse merk LaCabine. Je kunt ze hier vinden. Have fun!

X ANVY

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter