5 tips voor het behouden van je kunstwimpers

Het vinden van de perfecte kunstwimpers kan een lastige zoektocht zijn. Maar wanneer je jouw favoriete paar wimpers hebt gevonden, wil je natuurlijk wel dat deze zo lang mogelijk meegaan. Hoe doe je dat? Met deze vijf tips moet dat lukken!

1. Gebruik geen mascara 
Gebruik geen mascara op je kunstwimpers als je ze zo veel mogelijk wil hergebruiken. Iedere keer wanneer je de de mascara van je kunstwimpers verwijdert, zal de krul steeds minder worden. Dat is natuurlijk zonde. Het is ook niet de bedoeling de mascara erop te laten zitten. Hierdoor worden de wimpers minder flexibel en zijn ze lastiger aan te brengen in de toekomst.

Erg hygiënisch is het ook niet om ze met oude mascara aan te brengen. Dit kan leiden tot irritaties aan de ogen en dit wil je natuurlijk voorkomen. Vaak is het ook niet eens nodig omdat de volume van de wimpers genoeg zijn. Mocht je het tóch nodig vinden, dan kun je voor het aanbrengen van de kunstwimpers een beetje mascara op je eigen wimpers aanbrengen. Laat deze wel goed drogen, zodat ze niet blijven plakken voor je de wimpers opdoet.  

2. Haal de kunstwimpers op de juiste manier van je oogleden
Haal de kunstwimpers er voorzichtig vanaf, dus niet in één ruk. Wanneer je dat wel doet, kan het namelijk gebeuren dat je wimperhaartjes meetrekt. Niet alleen van de fake lashes, maar ook nog eens van je eigen wimpers. Begin daarom in je binnenste ooghoek en trek voorzichtig beetje bij beetje de wimpers los. 

3. Maak de kunstwimpers schoon met olievrije make-up remover 
Wanneer de kunstwimpers vies zijn geworden is het belangrijk de wimpers goed schoon te maken voor een volgende keer. Hiermee voorkom je de ophoping van bacteriën. Gebruik daarom een beetje olievrije make-up remover op een wattenstaafje en leg je kunstwimpers op een tissue. Ga dan vanaf de wimperrand met de haartjes mee en verwijder alle make-up resten. Zo zorg je ervoor dat de wimpers hun vorm behouden en je ze dus vaker kunt gebruiken.

4. Haal de lijm er na gebruik altijd af 
Het is slim om na het dragen altijd de wimperlijm te verwijderen. Wanneer je dit niet doet en elke keer de lijm laat zitten, beschadig je de wimperband. Het makkelijkste is dan ook om de wimperlijm meteen te verwijderen na het eraf halen. Doe je dit later, dan is de lijm vaak al uitgehard en gaat het lastiger. Door het gebruiken van een pincet kun je de restjes voorzichtig van de wimperband trekken. Let hierbij goed op dat je niet een wimperhaartje meetrekt. 

5. Bewaar de kunstwimpers in een lash case 
Na het uitvoeren van bovenstaande tips is het belangrijk de kunstwimpers ook nog eens goed op te bergen. Bewaar ze in schoon bakje voor wimpers, zoals in een lash case of het doosje waarin de wimpers zijn binnengekomen. Dit zorgt ervoor dat de wimperband zijn ronde vorm behoudt en het aanbrengen de volgende keer makkelijk gaat. 

Door bovenstaande tips altijd aan te houden zul jij een stuk langer van je kunstwimpers plezier hebben. Ben jij nog op zoek naar de perfecte fake lashes? Bekijk dan eens onze wimperpagina!

Succes!

X ANVY

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter