5 Make-up tips bij hogere temperaturen

Yes, finally. De lente is er! De zon schijnt weer en we gaan met z'n allen massaal naar buiten (helaas momenteel alleen naar de achtertuin, maar dat mag de lentepret niet drukken). Met de volgende tips zorg je ervoor dat je make-up ook bij hogere temperaturen on fleek blijft.

1. Prime time
Een primer voor je gezicht en ogen is echt een lifesaver. Leg een dun laagje op de huid en smeer het zachtjes uit. De primer zorgt ervoor dat alles de hele dag op zijn plek blijft zitten, zelfs in de warmste situaties.

2. Less is more
Ook hier geldt: less is more. Hoe minder make-up je draagt, hoe kleiner de kans dat het uitloopt of verdwijnt. Daarbij is het ook veel beter voor je huid om een dunne laag make-up aan te brengen, zeker als je later nog in de zon wil zitten. Het beste is dan om voor make-up te gaan met SPF erin, zo blijft je huid altijd optimaal beschermd.

3. CC Cream
Een topper tijdens de warme dagen is CC cream of een andere getinte dagcrème. Gebruik een mooie CC cream in plaats van foundation en je bent good to go. Het is licht, luchtig, maar zorgt wel voor de juiste dekking. Ideaal voor de warme dagen.

4. Powder it up
Tijdens warme temperaturen is poeder je grootste vriend. Dan bedoelen we niet alleen poeder voor je huid, maar ook oogschaduw- en wenkbrauwpoeder. Dit blijft een stuk beter zitten dan crème producten. Daarbij houdt het de glans onder controle, en dat is precies wat je wil.

5. Setting spray
Net als een primer zorgt setting spray ervoor dat jouw make-up de hele dag op zijn plek blijft zitten. Je gebruikt een setting spray aan het einde, wanneer alles is aangebracht. Spray het lichtjes over de huid heen en laat het kort drogen. Let wel op, als je te veel gebruikt wordt het juist shiny. En dat willen we nou juist net voorkomen.

Het beste is natuurlijk om helemaal zonder make-up de warme dagen door te komen. Maar mocht je toch make-up op willen, zijn deze tips echte lifesavers. Geniet van het mooie weer. Have fun!

X ANVY

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter