10 handige make-up tips die iedere vrouw moet weten

Of je nu een echte pro bent in make-up of juist er net mee bent begonnen, er zijn wat tips en tricks die eigenlijk iedere vrouw moet weten. Want met wat kleine trucjes voor de huid, voor de lippen of voor de ogen. kan iedereen haar make-up game naar een hoger level tillen. Daarom delen wij onze 10 beste tips.

1. Primer
Heb je een lange dag te gaan of moet je make-up extra mooi blijven zitten de hele dag? Een primer is in dit geval een echte lifesaver! Een primer zorgt ervoor dat alle fijne lijntjes verdwijnen en zorgt dat je make-up beter hecht.

2. Lippenstift 
Wanneer je niet veel ruimte hebt om spullen mee te nemen maar je toch halverwege de dag je make-up wilt bijwerken, is lippenstift een must. Een mooie lippenstift kun je namelijk ook inzetten als creamy blush of zelfs als oogschaduw. Handig! 

3. Bronzer
Een ander multifunctioneel product is bronzer. Deze is namelijk niet alleen in te zetten om je gezicht smaller te laten lijken, maar ook als oogschaduw. Breng de bronzer aan over je oogleden en zet hem extra aan in je arcadeboog. Zo krijg je een hele mooie natural look.

4. Blush
Breng je blush aan vóór je foundation om een natuurlijke blos te creëren. Wanneer hij bovenop je foundation wordt aangebracht, kan hij wat ‘harder’ worden. Breng hem als eerste aan (wel na de primer) om een mooie gezonde glow te maken.

5. Mascara
Je kunt de levensduur van je mascara heel makkelijk verlengen. Door een paar druppels zoutoplossing (niet te veel!) toe te voegen, blijft de mascara langer zacht en gaat hij dus langer mee.

6. Langere wimpers 
Het is even zoeken, maar met goud pigment poeder kun je je wimpers (en eventueel wenkbrauwen) verlengen. Pak een schone mascara borstel en breng een beetje poeder aan op je wimpers. Hello long lashes.

7. Vollere wimpers
Door je wimpers na te borstelen met een oude, schone mascaraborstel voorkom je klontjes en lijken je wimpers automatisch een stuk voller. Supermakkelijk en erg effectief.

8. Concealer 
De huid onder de ogen is heel teer en vaak wat droger dan de rest van het gezicht. Dit wordt vaak juist duidelijker wanneer je concealer aanbrengt. Zorg daarom voor een goede hydraterende oogcrème of moisturizer om dit te voorkomen.

9. Vollere lippen
Door middel van een huidkleurig oogpotlood of een lichte highlighter kun je je lippen voller maken. Breng simpelweg een van de twee aan op je cupidoboog voor een supermooie, natural lift.

10. Goede kwasten
Als laatst geven we de tip om te investeren in goede kwasten. Zelfs al heb je de mooiste producten, met een harde of oude kwast krijg je nooit hetzelfde effect als met een nieuwe, zachte kwast. Een goede kwast zorgt al voor het halve werk.

Heb jij nog tips die we écht moeten weten? Laat het ons weten!

X ANVY

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter