Zo vind je de perfecte lipstick

Lipstick kan gebruikt worden voor een te gekke partylook als voor overdag. Eigenlijk onmisbaar dus. Een goede lipstick kan jouw look of zelfs outfit nét dat beetje extra geven voor iedere gelegenheid. Belangrijk is om een kleur te vinden die bij jou past. Vind je dat lastig? Wij helpen je een beetje op weg.

Warme en koele kleuren
Weet jij welke ondertoon je huid heeft? Nee? Geen probleem, we hebben een trucje voor je. Kijk naar de huid in je nek. Is deze huid wat gelig of misschien zelfs richting goud? Dan heb je een warme ondertoon. Juist wat meer roze of rood? Dan is je ondertoon koel. Ook kun je kijken naar de aderen op je pols. Bij een koele ondertoon zijn deze blauw, bij een warmere ondertoon meer richting groen.

De mooiste lipstick bij een warme ondertoon
Wanneer je erachter bent gekomen welke ondertoon jij hebt, is het tijd om een lipstick uit te zoeken. Heb je een warme ondertoon? Ga voor een lipstick met een warme kleur zoals bruin, oranje of rood om jouw huid te laten stralen. Maar let op! Er zijn ook rode kleuren met een koele ondertoon. Die zijn vaak wat meer richting paars.

De mooiste lipstick bij een koele ondertoon
Diezelfde paars-rode lipstick staat juist prachtig wanneer je een koele huid hebt. Maar ook nude tinten met een blauwe ondertoon, paars en zelfs blauw/groen zelf kan jij rocken. Kijk naar de shade van je huid en match daar de mooiste lipstick bij.

De mooiste lipstick bij jouw haarkleur
De kleur van je haar kan ook meespelen bij het uitkiezen van jouw perfecte lipkleur. Heb je licht haar? Dan zal een nude of roze lipstick jou fantastisch staan. Donkerder haar? Bruine of felrode tinten zullen je look helemaal afmaken.

Tips & tricks

  • Heb je wat gelere tanden? Ontwijk dan de gele en oranje tinten lipstick. Door koele tinten lijken je tanden juist witter.
  • Vind je dat je te grote lippen hebt? Probeer eens een matte lipstick, hierdoor kunnen ze wat kleiner ogen.
  • Vind je juist je lippen te klein? Laat de donkere kleuren dan liggen. Gebruik een mooie gloss, daardoor lijken ze juist wat groter. 
  • Let er bij nude lipstick op dat je niet lichter gaat dan je eigen huidskleur.
  • Toch een lipstick gekocht die je niet mooi vindt? Gooi hem niet weg! Je kunt hem mengen met een andere kleur waardoor je alsnog een prachtige look kunt creëren.

Als dit allemaal betekent dat er een kleur is die jij mooi vindt en niet aan deze ‘regels’ voldoet, dan is dat helemaal niet erg. Gewoon doen. Uiteindelijk gaat het erom waar jij je het best bij voelt, dit zijn alleen richtlijnen. Have fun!

X ANVY

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter