Word je haar sneller vet door te vaak wassen?

Steeds meer vrouwen/mannen besluiten om hun haar niet meer te wassen, of minder vaak te wassen. Er wordt gezegd dat je haar zichzelf na enige tijd zou reinigen. Wat is daar precies van waar?

Hoe vaak je haar wassen?
Een gezonde hoofdhuid produceert van nature de perfecte hoeveelheid talg, de bescherming voor de hoofdhuid. Shampoo reinigt het haar en de hoofdhuid, maar verwijdert ook de natuurlijke talg. Wanneer je elke dag je haar wast met een shampoo, activeer je de talgproductie en wordt je haar vettig. Het is daarom aan te raden om het haar zo’n twee tot drie keer per week te wassen. Voor degene met krullen is één keer per week wassen erg goed voor het haar.

Tips tegen vet haar
Onderstaand 7 tips die makkelijk toe te passen zijn tegen vet haar.

  1. Koud wassen

Door met een lagere temperatuur je haren te wassen, verminder je de talgproductie op je hoofdhuid. Zo voorkom je dat je sneller je haar moet wassen.

  1. Niet masseren

Een hoofdmassage stimuleert de bloedsomloop. Een goede doorbloeding stimuleert talgproductie. Hierdoor krijg je snel vet haar.

  1. Goed uitspoelen

Zorg ervoor dat je shampoos en conditioners goed uitspoelt. Het achtergebleven residu zorgt ervoor dat je haar sneller vettig oogt.

  1. Conditioner

Let op dat je de conditioner alleen in de lengte en punten van het haar aanbrengt. Hier hebben je haren de meeste verzorging voor nodig.

  1. Handen

Haal je handen niet door je haar. Bij lang haar ben je snel geneigd om het haar uit je gezicht te halen. Dit doe je dan met je handen, die vaak vet zijn. Door meerdere keren je handen door je haar te halen, krijg je snel vet haar.

  1. Kussensloop

Verschoon je kussensloop vaker. Door wrijvingen tijdens het slapen, komt er vet op je kussensloop. Door je kussensloop vaker te verschonen voorkom je dat je vet haar verspreid.

  1. Draag je haar vast

Wanneer je je haar vast hebt, vindt er minder wrijving plaats met de hoofdhuid. Hierdoor wordt je haar minder snel vet. Ook tijdens het slapen is het belangrijk om je haar vast te doen. Tijdens je slaap vindt er dan minder wrijving plaats met je kussensloop.

Probeer de tips uit en kijk wat voor jou werkt!

X ANVY

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter