• Lorem ipsum

Zo kies je de perfecte oogschaduw

23 Mar 2020
door Kaylee

In de wereld van oogmake-up zijn de mogelijkheden eindeloos. Je kunt variëren met de kleur oogschaduw, met de kleur eyeliner en zelfs met de kleur van je mascara. Ga je voor een color pop of voor een bescheiden daily look? Natuurlijk is het belangrijk om te doen wat jij het mooist vindt. Maar als je dat moeilijk vindt, geven wij je wat tips waarmee jouw ogen het mooist uitkomen. Welke kleur past het best bij jouw oogkleur?

 

Dit artikel liever luisteren dan lezen?

Koele en warme kleuren

Eerst is het belangrijk om te begrijpen welke kleuren er zijn. We kijken dan naar de ondertoon. We noemen een kleur ‘koel’ als er een blauwe ondertoon inzit. Denk aan paars, groen en natuurlijk blauw zelf. Een kleur is ‘warm’ wanneer er een gele ondertoon in zit. Dit is dus bijvoorbeeld oranje, rood of geel.

Make-up voor bruine ogen

Ben je gezegend met diepe, bruine kijkers? Dan staan koele kleuren jou het beste. Ga voor een roze, groene, blauwe of nude ooglook en jouw ogen zullen stralen. Nog een tip: een goudkleurige shimmer staat ook fantastisch. Bring out the glitter!

Make-up voor blauwe ogen

Heb je blauwe ogen? Dan kan jij heel veel kleuren goed hebben. Natuurlijke kleuren als blauw of groen staan erg mooi, maar ook een intens paars of lila laat jouw blauwe kijkers stralen. Laat je de felle kleuren liever nog even staan? Geen probleem. Ook een natuurlijke look staat mooi, jouw mooie blauwe oogkleur is soms ook gewoon voldoende.

Make-up voor groene ogen

Als je groene ogen hebt, kun je ze mooi op laten vallen met diepe, koele kleuren. Bruin, paars of donkeroranje zullen jou prachtig staan. Wil je graag een natural look? Gebruik dan kleuren met een oranje ondertoon. Heb je een feestje? Een gouden glitter op je oogleden laat jouw groene ogen er echt uit knallen.

Natuurlijk zijn dit maar tips en moet je doen wat jij het mooist vindt. Tenslotte zijn niet alle ogen hetzelfde (gelukkig maar!), en kan de kleur van je haar en zelfs je outfit ook meespelen in het kiezen van jouw oogmake-up. Nu je iets meer een idee hebt in welke hoek je moet zoeken, raden wij aan om lekker te experimenteren. Zo zorg jij ervoor dat jouw ogen altijd zullen knallen!

X Anvy

Reacties
Kaylee Oppelaar
2 Sep 2020
Hi Petra,<br />
<br />
Bij grijze ogen zit er vaak toch een kleine blauwe of groene ondertoon verstopt. Bij grijs-blauwe ogen kun je voor een oranje oogschaduw gaan die het blauw accentueert. Groen-grijze matchen heel mooi met wat diepere kleuren, zoals zalm of bruin. Succes met het vinden van jouw favoriete kleur! Laat je ons weten welke het is geworden?<br />
<br />
X ANVY.
Petra
17 Aug 2020
En bij grijze ogen?
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »