Waterproof Mascara vs Non-Waterproof Mascara

Wat is nou het verschil tussen waterproof mascara en gewone mascara, en welke is beter? Lees de blog en ontdek de voor- en nadelen. Waterproof mascara is een goede uitvinding voor mensen die niet willen dat hun mascara uitloopt als het nat wordt. Non-waterproof mascara is perfect om elke dag te gebruiken en snel weer te kunnen verwijderen. Kies de mascara die voor jou het beste werkt.

Waterproof Mascara
Waterproof mascara kent een aantal voor- en nadelen. Voor mensen die van nature tranende ogen hebben, is dit een goede uitvinding. Zo loopt mascara nauwelijks nog uit. Ook zorgt waterproof mascara ervoor dat de krul in de wimpers beter blijft zitten. Dus, heb jij rechte wimpers? Dan is waterproof de perfecte oplossing. Waterproof mascara's hebben een sterke formule die helpt om hun krul te behouden en te voorkomen dat ze naar beneden wijzen of recht gaan. 

Echter, er zijn ook een paar nadelen aan het gebruik van waterproof mascara. Waterproof mascara's zijn moeilijk te verwijderen en kunnen een opeenhoping van bacteriën veroorzaken als de waterproof mascara niet grondig van de wimpers wordt verwijderd. Het is moeilijk te verwijderen door de droge en sterke formule, waardoor je tijdens het verwijderen van de mascara een paar wimpers kunt verliezen. De beste manier om je waterproof mascara te verwijderen is om een make-up remover op oliebasis te gebruiken. Je kunt zelfs olijfolie of kokosolie gebruiken. Ten slotte heeft de formule van een waterproof mascara de neiging om sneller uit te drogen dan je gewone mascara, dus vergeet niet om de mascara goed dicht te draaien.

Non-Waterproof Mascara
Gewone mascara kent ook een aantal voor- en nadelen. Het is perfect om elke dag te gebruiken, het is lichter en zachter voor je wimpers. De meeste gewone mascara's zijn gemakkelijk te verwijderen met alleen warm water, hoewel het nog wordt aangeraden om ook hier olie te gebruiken, omdat dit zacht en voedend is voor de ogen. Helaas houdt een gewone mascara de krul in je wimpers niet vast, maar je zult merken dat de formule comfortabeler is en je wimpers minder uitdrogen. De grootste vijand voor reguliere mascara is: water. Als je in de stromende regen loopt, huilt of zwemt, zou de mascara over je wangen lopen. In het ergste geval kan het in de ogen komen en ervoor zorgen dat je in je ogen wrijft. Je kunt je voorstellen wat voor kliederboel dat zou veroorzaken.

Beide mascara's hebben hun voor- en nadelen. Zoek uit wat jouw wensen zijn in een mascara.

X ANVY

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter