Wat doe je tegen dun en futloos haar?

Heb jij dun en fijn haar en weet je niet welke verzorging hier het beste bij past? No worries, wij gaan jou helpen! Bij dun en fijn haar is de juiste verzorging heel belangrijk. Met de juiste shampoo krijg jij de body in je haar weer terug.

Wat zijn de oorzaken van dun haar?
Haar wordt door verschillende factoren dunner. Eén van de voornaamste redenen voor dunner haar, is door een tekort aan ijzer. Ook kan stress leiden tot haarverlies. Een ander oorzaak kan jouw dieet zijn. Bij het volgen van een extreem dieet dat ervoor zorgt dat de kilo’s ervan afvliegen, kan het ervoor zorgen dat je haar dunner wordt, door het tekort aan belangrijke voedingsstoffen. Zo zijn er genoeg andere oorzaken voor het hebben van dun haar.

Wat te doen tegen dun haar?
Dun haar verliest snel zijn volume waardoor het haar slap en futloos langs het gezicht gaat hangen. Het is daarom belangrijk om het haar goed te voeden. Een goede haarverzorgingsroutine begint bij de wasbeurt. Een goede shampoo zal de hoofdhuid stimuleren voor de haargroei. Bij het regelmatig gebruik van stylingsproducten is het belangrijk dat het haar iets vaker gewassen moet worden. Zo’n 2 á 3 keer in de week. Dit voorkomt dat de productresten de hoofdhuid verstoppen.

Onze favoriete volumeboosters voor het haar:

  • OGX Thick and Full Biotin and Collagen lijn: Bevat Vitamine B7 Biotin en collageen. Deze formule geeft volume, verdikt je haar en geeft extra textuur.
  • Hask Biotin Boost Thickening lijn: Bevat een drievoudige werking van ingrediënten die fijne, levenloze lokken de lift geven die ze nodig hebben. Met biotine voor volume, collageen om te versterken en koffie om strengen te helpen versterken, zal dit trio het uiterlijk van dikker haar verbeteren zonder dat het zwaar aanvoelt.
  • Maui Thicken & Restore + Bamboo Fiber lijn: 100% Aloë-vera sap met zuiver kokoswater en bamboevezels. Samen met ricinusolie en neem-olie zorgt deze lijn ervoor om verzwakt haar te helpen versterken en herstellen.

Bij het gebruik van hittetools, is het gebruik van een hittebeschermer erg belangrijk. Hitte maakt het haar droog en kwetsbaar, waardoor het sneller afbreekt. Vergeet dus nooit een hittebeschermer!

Onze favoriete hittebeschermers zijn de 5-in-1 Leave-In Sprays van Hask:

  • Argan Oil Repairing 5-in-1 Leave-In Spray
  • Keratin Protein Smoothing 5-in-1 Leave-In Spray
  • Blue Chamomile 5-in-1 Leave-In Spray

Om je haar niet te beschadigen, is het belangrijk om voorzichtig om te gaan met nat haar. Het haar is namelijk extra kwetsbaar wanneer het nat is. Zorg ervoor dat je je haar droog dept met een handdoek in plaats van wrijft.

Bekijk ons assortiment tegen dun haar op ANVY.nl

X ANVY

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter