Lijkt het jou ook super leuk om je vriendin eens op te maken? Misschien is dit dan wel de juiste gelegenheid. Altijd leuk om later op terug te kijken, toch? Wij geven jou een stappenplan om je beste vriendin haar make-uplook zo mooi mogelijk te maken.

Stap 1: Reinigen
Zorg eerst dat je het gezicht goed schoonmaakt voordat je begint.

Stap 2: Primer
Breng zachtjes een primer of een dagcrème aan op het gezicht met een draaiende beweging.

  1. Maak een klein hartje op het gezicht, van de neus naar de jukbeenderen, richting de kin.
  2. Maak daarna een groot hart, van het midden van het voorhoofd naar de onderkant van de kaaklijn, richting de hals.

Stap 3: Concealer
Vervolgens wil je de huid egaliseren met concealer. Dit kan je voor of na het aanbrengen van de foundation doen. Door eerst foundation en dan concealer aan te brengen kun je alles makkelijker egaal maken. De kans is ook kleiner dat je de foundation van de huid veegt. Breng de concealer aan op oneffenheden of donkere plekjes op de huid. Blend met een beautyblender of een kwast de concealer aan en dep zachtjes, met een tikkende beweging, de concealer lichtjes in de huid.

Stap 4: Foundation
Breng de foundation aan met een blender of een foundationkwast. Bepaal voor jezelf welke manier jij het makkelijkste vindt. Breng vervolgens de foundation aan op je hand met de hoeveelheid die jij denkt nodig te hebben, zodat je de foundation gelijkmatig kan verdelen over het gezicht. Zo voorkom je dat je per ongeluk te veel foundation aanbrengt. Dep vervolgens de foundation zachtjes met een tikkende beweging in de huid.

Stap 5: Setting poeder
Breng vervolgens de setting poeder aan op het gezicht. Dit gebruik je om make-up vast te zetten, zodat de foundation en concealer op de juiste plaats blijven zitten. Strijk met een poederkwast over het poeder en blaas voorzichtig op de kwast om het overtollige poeder te verwijderen. Je kunt tevens met het handvat van de kwast tegen de rand van de wastafel tikken. Op die manier zul je niet te veel poeder tegelijk aanbrengen om een cake effect te voorkomen. Je kunt later altijd meer poeder aanbrengen. Ook kan je hiervoor een beautyblender gebruiken. En vergeet niet de setting poeder af te poederen, nadat het is ingetrokken.

Stap 6: Wenkbrauwen
Als de setting poeder intrekt kan je alvast beginnen met het tekenen van de wenkbrauwen. Zet een lijntje onder de wenkbrauwen. Gebruik een wenkbrauwpotlood of wenkbrauwgel en volg de onderste rand van de vorm van de wenkbrauwen. Zorg dat je bij het lichte gedeelte van de wenkbrauwen een lichter lijntje zet. Zet vervolgens een lijntje boven de wenkbrauwen in de vorm die je graag wilt en vul de door jouw gecreëerde vorm op met de wenkbrauwgel of het potlood.

Stap 7: Primer
Breng vervolgens ogenschaduw primer aan. Gebruik een oogschaduwbasis (primer) om ervoor te zorgen dat de oogschaduw de hele dag blijft zitten. Als je dit niet doet, gaat de natuurlijke olie in je huid door de oogschaduw heen en zorgt dit ervoor dat het zich niet gaat ophopen in de vouw van het ooglid.

Stap 8: Oogschaduw
Breng vervolgens de oogschaduw aan met een zachte kleine make-up kwast en maak een draaiende beweging. Zo blend je de kleuren in elkaar en krijg je geen ophoping van oogschaduw.

Tip: Breng een lichte kleur aan in de binnenhoek van het oog voor een accent. Hoewel deze stap niet noodzakelijk is, geeft het een mooi effect, waardoor de ogen helderder en groter lijken. 

Stap 9: Bronzer
Om de mooie lijnen in het gezicht te accentueren gebruik je eerst een bronzer. Dit geeft een gezond kleurtje op delen van het gezicht waar de zon van nature valt. Dip de kwast in de bronzer, zodat de bronzer gelijkmatig over de kwast verdeeld is. Het beste is om de bronzer gelijkmatig aan te brengen in plaats van in één keer een donkere laag te maken. Vervolgens breng je het aan met een kwast op het voorhoofd, jukbeen, neus en evt. onder de kaaklijn. Gebruik niet teveel, want dat geeft een onnatuurlijk effect.

Stap 10: Highlighter time
Breng highlighter aan op de bovenste delen van de jukbeenderen. Dit breng je aan vanaf je slaap naar de bovenste gedeelte naar de jukbeenderen toe. Ook kun je highlighter aanbrengen op het puntje van de neus. Om het midden van het voorhoofd te accentueren kun je wat highlighter bij het midden van het voorhoofd naar beneden strijken naar de neusbrug toe.

Stap 11: Blush
Om blush aan te brengen is er een vuistregel: lach, zodat de appeltjes van je wangen verschijnen. Op het bolle gedeelte van de wangen komt de blush. Werk de blush vervolgens uit richting de slapen of oren, afhankelijk van haar gezichtsvorm en het effect dat je wilt bereiken.

  1. Heeft ze een rond of hartvormig gezicht, dan kan je ervoor kiezen de blush richting de slaap uit te werken, zodat de jukbeenderen worden geaccentueerd.
  2. Heeft ze een langwerpig gezicht dat je iets minder smal wilt laten lijken? Werk blush dan uit richting de oren, dus meer horizontaal. Dit zorgt voor een optische verbreding

Stap 11: Settingspray
De settingspray wordt over de make-up gesprayd en helpt om alles op zijn plaats te houden. Zorg dat je van te voren de spuitfles goed schud. Sprays bevatten verschillende ingrediënten die zich aan de onderkant van het flesje kunnen settelen. Houd het flesje 15-20 cm verwijderd van het gezicht en besproei daarna het gehele gezicht. Laat de spray vervolgens op natuurlijke manier drogen. Nu tijd voor een foto om dit leuke moment vast te leggen voor later.

Wij hopen dat je een leuke dag met je vriendin hebt gehad en laat ons zeker het resultaat zien.  

X ANVY

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter