Tips en tricks om je haar extra te verzorgen in de wintermaanden

De wintermaanden staan voor de deur en daarom is het belangrijk om niet alleen voor je huid maar ook goed voor je haar te zorgen. In deze blog zetten we een aantal tip en trick voor jou op een rijtje.

Was je haar niet te vaak
Als je je haar te vaak wast heeft dit negatieve gevolgen voor je haar en je hoofdhuid. Je haar wordt sneller droog en je haar kan statisch worden. Dit komt omdat je haar minder vocht vasthoudt als het kouder wordt of als het sneeuwt of regent. Was je haar bijvoorbeeld om de dag en niet meer elke dag. Als je je haar wast, gebruik dan een PH neutrale shampoo. Alle shampoos van OGX zijn PH-gebalanceerd met een waarde van 5.5. Op deze manier wordt je haar en je hoofdhuid schoongemaakt zonder dat de beschermlaag wordt aangetast. Zo krijg je geen last van roos of andere irritaties.

Gebruik haarklemmen
Gebruik haarklemmen in plaats van elastiekjes. Doordat je elastiekjes gebruikt is de kans groot dat je haar afbreekt. Zeker in de winter is je haar droger en heb je dus meer kans op haren die afbreken. Weg met die elastiekjes en creëer leuke haarlooks met haarklemmetjes.

Meng haarolie met conditioner
Voeg een beetje haarolie toe aan je conditioner om je conditioner nog effectiever te maken. Zo voed en hydrateer je je haar nog beter. Olie kan je natuurlijk ook nog extra aanbrengen op je haarpunten voor nog meer verzorging. Combineer bijvoorbeeld de HASK Argan Oil Repairing Shine Vial met de HASK Argan Oil Repairing Deep Conditioner voor nog meer hydratatie van je haar.

Ga niet naar buiten met nat haar
Door de kou breken je haren sneller als ze nat zijn. Maak je haar eerst droog voordat je naar buiten gaat. Was je haar misschien op een ander moment als je niet veel tijd hebt en je snel de deur uit moet. Neem de tijd om je haar goed te laten drogen.

Douche niet te heet
Als het buiten koud is, is het heerlijk om lekker onder een warme douche te staan. Maar gebruik in plaats van heet water liever lauwwarm water. Door heet water te gebruiken zal je haar en je hoofdhuid nog sneller uitdrogen. Zet die kraan maar een paar graden kouder.

Geef je haar een extra boost
Wij hebben de deepconditioners van Hask die je haar een extra boost geven voor de koude dagen. Dit zorgt voor minder frizz en glanzende lokken. Dus maak oliën en conditoners je beste vriend in de winter en geef je haar de juiste verzorging.

Kijk op Anvy.nl voor het uitgebreide assortiment aan haarverzorgingsproducten.

X ANVY

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter