Sporten met make-up op, kan dat?

Langzaam aan mogen we weer een beetje sporten en vanaf 1 juli is onze favo gym ook weer open. Dus weg met de excuses en let’s hit the gym! Een goed moment om eens uit te zoeken of sporten met make-up op echt zo slecht is als wordt beweerd.

Verstopte poriën
We hoeven jullie natuurlijk niet te vertellen dat zweet een grote vijand is voor een full face make-up look. Tijdens het sporten is zweten een onvermijdelijk iets en doet het je look meer kwaad dan goed. Een bijkomend nadeel is dat je poriën open gaan staan wanneer je lichaamstemperatuur stijgt. De make-up waar je dus zo je best voor hebt gedaan, verdwijnt in de poriën en kunnen zorgen voor verstoppingen en oneffenheden. Een volledige make-up look kan je dus beter even laten, just in case.

Hoe kan je het dan wel doen?
Ga je niet graag zonder make-up naar de sportschool? Natuurlijk kan het zo zijn dat je je niet fijn voelt zonder. In dat geval hebben wij een paar tips om de schade zoveel mogelijk te beperken.

  • Alleen je wimpers krullen verandert al je hele oogopslag, én er kan niks uitlopen. Win-win.
  • Wil je toch een mascara gebruiken? Gebruik dan een waterproof exemplaar, zoals deze van Gosh. Niemand wil een uitgelopen ooglook aan het einde van de workout.
  • Eyebrowgel is echt een must. Deze gel houdt je wenkbrauwen helemaal op z'n plek tijdens het sporten. Deze is bij ons favoriet.
  • Doe een laagje gekleurde lippenbalsem op, om toch de illusie van een lippenstift te creëren. De lippenbalsem van Sleek geeft een prachtig kleurtje én bevat SPF. Echt een winnaar voor tijdens het sporten.
  • Kan je echt niet zonder foundation? Zoek er dan één op basis van mineralen. Deze zit vol met stofjes die huid niet verstoppen. Natuurlijk is een natural look het allerbest, maar dit is een goede vervanger.
  • Zorg er altijd voor dat de make-up na de training zo snel mogelijk wordt verwijderd. Was je gezicht grondig en breng eventueel je make-up opnieuw aan. Laat het niet zitten!
  • Lekker in de buitenlucht sporten? Vergeet dan niet om je huid te beschermen. Een crème met SPF kan in dat geval geen kwaad.

Het goede nieuws is dat sporten met make-up geen blijvende schade kan aanrichten. Het is niet lekker voor je huid en je kunt er oneffenheden van krijgen, maar op de lange termijn kan het niet veel kwaad. Dat scheelt dan weer!

Ons advies? Het is niet superslecht, maar het beste is om make-up gewoon te laten liggen wanneer je gaat sporten. Wil je toch iets dragen? Minimaliseer dit met hulp van onze tips. Maak het jezelf vooral niet te moeilijk, je bent ook mooi zonder make-up. :-)

X ANVY

 
Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter