Slaap niet met make-up

Heb je een lange dag gehad en lig je in bed van vermoeidheid, maar je make-up moet er nog af? Dat is een zware taak. Toch is slapen met make-up geen aanrader. Wij vertellen je waarom.

TIP: Zorg dat je altijd reinigingsdoekjes naast je bed hebt liggen. Zo hoef je niet je bed uit en kan je je make-up er nog snel en gemakkelijk afhalen.

Nooit langer je make-up op houden dan nodig is
Je kent het vast wel, een avondje uitgaan of je hebt een hele lange dag gehad en je make-up zit nog steeds op je gezicht. Je wordt wakker met al je make-up op je gezicht, maar wat moet je doen? Haal het er in ieder geval zo snel mogelijk van af. Je huid gaat anders irriteren, want ook je huid heeft rust en lucht nodig. Anders heb je kans op verstopte poriën. Reinig daarom goed je gezicht met een milde cleanser, zodat je naast make-up ook al het vuil en onzuiverheden kan verwijderen. Daarna moet je voor de rest van de dag geen make-up dragen of als het nodig is echt een heel klein beetje, zodat je huid tot rust kan komen.

Het juiste kussen
Ga je toch slapen met make-up op, zorg dan voor een satijnen kussen. Dit zorgt ervoor dat je make-up niet te diep in je huid wordt gedrukt. Met een normaal kussen heb je dat wel. Een satijnen kussen is tenslotte niet alleen goed voor het slapen met make-up, maar hierdoor breekt ook je haar minder snel af. Een win-win situatie toch?

Niet scrubben!
Vaak wordt er gedacht dat scrubben je huid extra reinigt, maar doe dat met mate. Zodra je gaat scrubben verwijder je dode huidcellen. Doe je dit te vaak, dan beschadig je de huid. Een goede skincare is erg belangrijk, scrub daarom 1x in de week. Gebruik daarnaast ook elke dag een moisturizer en SPF. Zonnebrandcrème zorgt ervoor dat je huid niet verouderd. Je kan er voor kiezen om een dagcrème te kopen met SPF er in, of gewoon een losse tube SPF 30. Stel dat je echt graag make-up op wilt doen, gebruik dan een foundation met hydratatie en SPF. Collection heeft een product die daar perfect voor is, namelijk de Collection Lasting Perfection Matte Foundation!

Heb je toch een lange dag? Reinig je gezicht gelijk zodra je thuis bent, slaap niet met make-up!

X ANVY

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter