Retinol: het wondermiddel voor een jonge huid

Een ingrediënt dat je huid kan herstellen, werkt tegen rimpels en acné vermindert, dat wil toch iedereen? Goed nieuws, dat kan! We hebben het over vitamine A, ofwel retinol. Retinol kun je in crèmes of in serums aanschaffen, maar door de grote populariteit van het ingrediënt kan het soms wat veel lijken. In veel producten bij drogisterijen is retinol inmiddels toegevoegd. Daarom delen wij alles over dit wondermiddel, zodat je een betere keuze kunt maken voor jouw huidverzorging.

Wat is retinol?
Retinol is een vorm van vitamine A en één van de meest krachtige ingrediënten in skincare. Deze retinoïde is in staat om het proces van huidvernieuwing te versnellen, waardoor pigmentvlekjes en fijne lijntjes vervagen. Maar ook rimpels worden tegengegaan en er wordt voor een gladde, egale huid gezorgd.

Wat doet retinol?
Hoe ouder de huid wordt, hoe langzamer de cellen zichzelf vernieuwen. Hierdoor verschijnen zichtbare tekenen van huidveroudering, zoals vlekjes of rimpels. Een retinol crème of retinol serum herstelt deze celvernieuwing en zorgt ervoor dat de huid zichzelf weer sneller kan herstellen. Het ingrediënt hecht zich aan een verouderde cel en vertelt hem eigenlijk dat hij zich moet gaan gedragen als een jongere huidcel. Het vermindert daarmee fijne lijntjes, rimpels en pigmentvlekken. Bovendien helpt het ook om acné te verminderen.

Tips voor het gebruik van retinol

  • Het beste is om retinol ‘s nachts te gebruiken, omdat het lichtgevoelig is. Voor het slapen gaan een serum van retinol zorgt voor het beste resultaat.
  • Retinol is en blijft een wondermiddel, maar heeft wel tijd nodig. Binnen een week zul je nog niet veel resultaat zien. Gebruik het een langere tijd om te bepalen of het iets voor jouw huidverzorging is.
  • Je kunt producten met retinol onder je ogen gebruiken, maar niet op je oogleden zelf.
  • Krijg je een geïrriteerde huid met schilfers of roodheid? Stop dan helemaal met het gebruiken van retinol of verlaag de frequentie. Dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Beste retinol serum
De ampullen van laCabine bevatten pure retinol, wat ervoor zorgt dat de huid optimaal verbetert en verjongt. Het bevat pure ingekapselde retinol, wat de invloed van de zon op de huid tegenhoudt. Maar ook de extracellulaire matrix wordt verbeterd en versterkt. Het werkt tot diep in de huidlagen om zo betere resultaten te kunnen leveren. Door deze serum in een ampul te verpakken, blijft de werking optimaal.

Probeer nu retinol en krijg een stralende huid!

X ANVY

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter