Perfecte wenkbrauwen in 6 stappen

Je wenkbrauwen zijn één van de belangrijkste kenmerken van je gezicht en zijn daarom belangrijk om goed te verzorgen. Je wenkbrauwen netjes en mooi opmaken kan lastig zijn, en een foutje is snel gemaakt. Elke wenkbrauw is ook nog eens verschillend. Speciaal daarom geven wij hieronder tips hoe je voor de perfecte wenkbrauwen zorgt.

1. Let op met epileren
Het is belangrijk dat je niet te veel haren weghaalt tijdens het epileren. Want doe je dit te vaak dan zullen de haartjes minder of zelfs helemaal niet meer terugkomen. Daarnaast kan de vorm van je wenkbrauw heel onnatuurlijk ogen. Beide erg zonde! Tussen en onder de wenkbrauwen kun je ze natuurlijk wel weghalen, maar pas alsnog op. Als je eenmaal bezig bent kun je steeds verder gaan en steeds meer weghalen. Probeer in ieder geval de haren boven je wenkbrauwen met rust te laten, want voordat je het weet is er een hap uit.

2. Kies het juiste wenkbrauw product
Er zijn veel verschillende soorten wenkbrauwproducten. Kijk goed naar wat voor jou het beste en fijnst werkt. Dit kan een wenkbrauwpotlood zijn of juist een wenkbrauwpoeder, met beide kun je gemakkelijk natuurlijke wenkbrauwen creëren. Een potlood is juist fijn om heel precies te werk te gaan Dan kun je ook nog kiezen voor Brow pomade dit is soort dikkere crème, maar gemakkelijk om de wenkbrauwen netjes mee te tekenen.

Tip! Een van onze favorieten is de Top Brow Cream van Kiss.

3. Kies de goede kleur uit
Ga voor een kleur die goed bij je haarkleur past. Een te lichte of te donkere kleur gaat er namelijk gek uitzien. Als je blond bent kies dan een kleur die een of twee tinten donkerder is dan je haarkleur. Wanneer je dit doet, zullen ze veel meer opvallen. Bruin- en zwartharigen hebben vaak al donkere wenkbrauwen, wil je ze donkerder hebben ga dan voor dezelfde kleur als je haren. Wil je een meer ‘zachtere’ uitstraling dan is een lichtere bruine kleur het beste.

4. Het opvullen van de wenkbrauw
Nu is het tijd de wenkbrauwen echt op te vullen. Kam met een borsteltje eerst de wenkbrauwen goed door. Kies bijvoorbeeld voor de Top Brow Brush, deze heeft niet alleen een fijn borsteltje maar ook een schuin afgesneden kwastje voor het aanbrengen van een wenkbrauw crème.

Begin vervolgens onderaan de wenkbrauw met het aanbrengen van een subtiele streep. Ga daarna naar de hoek van wenkbrauw en teken lichte streepjes waardoor je haartjes tekent op de huid. Zorg ervoor dat je met de richting van je haargroei mee tekent en binnen de vorm blijft. Op deze manier ziet je wenkbrauw er niet zo 'getekend' uit, maar oogt het juist natuurlijk. Daarna is het tijd om de rest van je wenkbrauw in te kleuren. Zorg er wel voor dat het voorste gedeelte van je wenkbrauw iets lichter is dan de rest van je wenkbrauw.

5. Gebruik een gel voor je wenkbrauwen
Na het opvullen is het belangrijk ze nog een keer goed door te kammen met een gel. Hiermee zorg je ervoor dat de haartjes op zijn plek blijven. Met een gel die kleur bevat kun je ze nog een extra boost geven, maar dit is allemaal naar eigen keuze. Een wenkbrauwborstel kan ook maar ze zullen dan niet de hele dag in model blijven zitten.

6. Maak het af met highlighter
Voor een echte finishing touch is een highlighter perfect. Breng deze aan onder je wenkbrauwboog. De vorm van je wenkbrauwen wordt nu mooi geaccentueerd.

Tip: ga bijvoorbeeld voor de Top Brow Highling Pencil Duo van Kiss!

En tada, jouw wenkbrauwen zijn er helemaal klaar voor om gezien te worden. Het is waarschijnlijk even oefenen, maar wanneer je het eenmaal door hebt zul je binnen een paar minuten klaar zijn. De perfecte wenkbrauwen kun je vanaf nu dus gewoon zelf creëren.

Veel succes!

X ANVY

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter