Oogcrème: wel of niet nodig?

Oogcrème is een must en wordt vaak vergeten bij de dagelijkse verzorging. Met de juiste oogverzorging houd je de huid rondom de ogen jong en soepel.

De huid rondom je ogen
De huid van je oogcontour is dunner en dus kwetsbaarder. Je oogcontour heeft een hele andere structuur. De huid wordt extra belast door wrijving en knipperen van je ogen. De oogcontour is dan ook erg gevoelig voor het ontstaan van donkere kringen. Kortom, de huid rondom de ogen is heel anders dan de huid op de rest van je gezicht. Het heeft dan ook andere verzorging nodig.

Begin vandaag nog!
Om problemen voor te zijn, kun je het beste starten met het gebruik van een oogverzorging op jonge leeftijd. Al vanaf je 20e jaar! Rond je 30e verschijnen de eerste lijntjes en kraaienpootjes. Vanaf je 40e zal ook collageen en elastine afnemen. Hierdoor ontstaan er diepere lijnen en rimpels. Wanneer de huid verslapt, kunnen de oogleden meer gaan hangen.

Wat zit er in oogverzorging
In een goede oogverzorging zitten kalmerende en voedende eigenschappen die de dunne en kwetsbare huid met minimaal talg verzorgen en beschermen.

Hoe vaak?
Een oogcrème geeft het juiste effect als deze elke dag wordt gebruikt. Het meeste effect bereik je wanneer je zowel ’s ochtends als ’s avonds de oogverzorging licht kloppend voor je dag- en nachtverzorging aanbrengt.

Begin vandaag nog met het verzorgen van je ogen!

X ANVY

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter