Make-up kwasten reinigen? Lees waarom én hoe!

Waarschijnlijk gebruik je ze elke dag, maar vergeet je hoe belangrijk het is deze goed schoon te maken; je make-up kwasten. Als je vaak make-up draagt, is het belangrijk om je kwasten regelmatig te reinigen. Maar waarom is dit zo belangrijk, op welke manier maak je je make-up kwasten het beste schoon en hoe vaak? We vertellen je er hier alles over.

Waarom kwasten reinigen?
Op je gezicht zit altijd viezigheid zoals huidschilfertjes, bacteriën en vet. Je make-up kwast komt daar iedere keer mee in aanraking en hoopt zich steeds meer op tussen de haartjes van je kwasten. Ook oude make-up resten blijven erin hangen. Niet echt fris en hygiënisch om die kwast elke keer alsnog te gebruiken. Daarnaast kun je met een schone kwast je make-up veel beter aanbrengen en verdelen over je gezicht. Het is daarom erg belangrijk je make-up kwasten met regelmaat goed schoon te maken.

Hoe maak je je make-up kwasten het beste schoon?
Er zijn verschillende manieren om je kwasten schoon te maken:

Speciale brush cleanser
Make-up merken bieden vaak speciale brush cleansers. Dit is bedoeld voor een snelle schoonmaak. Brush cleansers zitten vaak in sprayflesjes. Je sprayt de cleanser op je kwasten en veegt ze vervolgens aan een watje of tissue goed af. Blijft dit doen tot er geen make-up resten meer loskomen. Dit kan ook andersom.

(Baby)shampoo en water
Maar het kan ook met (baby)shampoo en water, een erg populaire manier. Gebruik een kom met lauwwarm(!) water en voeg een beetje (baby)shampoo toe. Ga goed met je kwast door dit water heen en spoel de kwast uit met water. Je ziet het water in de kom verkleuren, mocht je veel kwasten hebben, verschoon het water dan tussendoor. Laat ze daarna goed drogen.

Olijfolie/afwasmiddel
Door het schoonmaken van je kwasten met olijfolie en afwasmiddel worden de haartjes tegelijkertijd gevoed. Let wel op dat je niet teveel olie gebruikt, anders worden je kwasten vettig en kun je je make-up lastiger aanbrengen. Doe de olijfolie en het afwasmiddel op een bordje en meng het. Ga er met je kwasten een aantal keer doorheen en spoel ze daarna goed af met met water. Daarna moeten de kwasten goed drogen op een handdoekje.

Tips voor reinigen

- Zorg ervoor dat je alleen de haartjes van je kwasten nat maakt, niet het hout of het metaal.

- Laat de kwasten liggend drogen op een handdoek of tissue. Niet rechtop laten drogen!

- Druk niet te hard met je kwasten tijdens het schoonmaken. Dit is namelijk slecht voor de haren, die kunnen hierdoor uit elkaar gaan staan. Maak daarom strijkende bewegingen.

Hoe vaak maak je make-up kwasten schoon?
Hoe vaak je je make-up kwasten reinigt is aan jezelf. Ook hangt dit af van hoe vaak je make-up gebruikt. Hoe vaker je de kwast gebruikt hoe vaker je hem natuurlijk moet schoonmaken. Is dit dagelijks? Dan is het slim om 1x per week je kwasten schoon te maken.

Wij weten dat het lastig is om dit iedere week te doen, maar toch raden we het wel aan. Uiteindelijk valt het, als je er klaar mee bent, hartstikke mee. Echt. Veel succes!

Ben jij nou nog op zoek naar de perfecte kwast? Kijk dan hier eens!

X ANVY

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter