Is de zonnebank slecht voor je?

Ga jij voor je vakantie nog even naar de zonnebank? Of ga jij het hele jaar onder de zonnebank om je teint bij te houden? Er zijn genoeg redenen om even naar de zonnebank te gaan. Maar, hoe slecht is de zonnebank nou eigenlijk?

Beschadiging van de huid
Het gebruik van de zonnebank heeft een bekend risicofactor: het ontstaan van huidkanker. Uit onderzoek is gebleken dat het risico op huidkanker met 20% is verhoogd, en elke extra zonsessie per jaar het risico met 1,8% toeneemt. De risico’s voor de zonnebank gelden ook voor de zon. De gevaren zijn hetzelfde. Bescherm dus altijd je huid met een goede SPF.

Veel zonnebanken stralen UV-A-licht uit. Dit licht leidt tot huidveroudering en huidkanker. Door UV-B-straling ontwikkelt de huid een natuurlijke beschermingsmechanisme tegen UV-straling. Dit komt doordat de huid zich dikker maakt en dus weerbaarder wordt. Onder de zonnebank word je met een enorme dosis UV-straling blootgesteld. De bruine kleur zal uiteindelijk verdwijnen en dan zal er beschadigde huid achterblijven. Het bindweefsel wordt aangetast door de UV-straling, waardoor de huid ook minder veerkrachtig wordt.

Vitamine D
Een andere bekende reden is dat men onder de zonnebank gaat voor vitamine D. Door onder de zonnebank te gaan kan de huid inderdaad wat vitamine D aanmaken. Uit onderzoek is gebleken dat het vitamine D gehalte na een zonnebanksessie snel weer afvlakt. Het is dus niet de ideale manier om voor deze reden onder de zonnebank te gaan. Je kunt dan beter kiezen voor het slikken van vitamine D supplementen en kijken naar je voeding.

Bescherming tegen huidschade
Heb jij tekens van huidbeschadiging? Begin dan direct met het beschermen van je huid door dagelijks een SPF te gebruiken. Dit kan bijvoorbeeld in je dagcrème zitten. Tegenwoordig zit in veel cosmetica producten een beschermende SPF. Bied jouw huid optimale bescherming met de gezichtsampullen van LaCabine. Bij LaCabine hebben ze de ampullen doorontwikkeld waardoor de ampullen ook beschikbaar zijn met een SPF50. Deze ampullen beschermen de huid tegen de schadelijke effecten van de zon en de zonnebank. Daarnaast geeft het je een echte boost, doordat de huid wordt hersteld.

Geniet verstandig onder de zon en zonnebank. Bescherm je huid!

X ANVY

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter