Hoe vijl je je nagels?

Het vijlen van je nagels lijkt een simpel klusje. Maar toch zijn er nog steeds veelgemaakte fouten. Wij leggen je uit hoe je jouw nagels het beste kan vijlen.

Waarom vijlen?
Je nagels groeien gemiddeld 2 tot 3 mm per maand. Wil jij lange nagels? Dan is het onderhouden van je nagels heel erg belangrijk. Het belangrijkste punt is om te zorgen voor je nagelplaten. De nagelplaten bestaan uit 3 lagen. Bij uitdroging komt de bovenste laag los, de hoornlaag. Dit wordt ook wel splijtende nagels genoemd. De tweede laag is de keratine laag die alle voedingsstoffen opneemt en die vocht en vet vasthoudt. De derde laag is de bevestigingslaag, die vastzit aan de huid. Het knippen van de nagels is niet aan te raden, omdat dit de nagelplaten open zet. Knippen is dan ook de grootste oorzaak van splijtende nagels. Om sterke en gezonde nagels te krijgen, is het verstandiger om de nagels te vijlen. Maar hoe?

Zo vijl je je nagels
Onderstaand een aantal belangrijke punten voor het vijlen van je nagels:

  • Gebruik voor het vijlen van je nagels altijd een vijl met een fijne structuur. Een grove vijl veroorzaakt sneller haakjes. Bekijk de verschillende nagelvijlen van Impulss op ANVY.nl.
  • Vijl je nagels altijd naar één richting. Hierdoor voorkom je dat de nagelplaten open gaan.
  • Plaats de vijl in een hoek van 45 graden onder de nagel.
  • Vijl nooit teveel van de zijkanten weg. Als deze laag te dun wordt, scheurt de nagel makkelijker in.
  • Vijl je nagels minstens 2 keer per week om de nagelplaten goed af te sluiten.

Vijlen is nu écht simpel door deze belangrijke punten te volgen. Geniet binnenkort van prachtige, sterke en lange nagels!

X ANVY

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter