Hoe verzorg je de normale huid?

Heb jij een normale huid en wil jij de perfecte verzorgingsroutine? In deze blog geven we je tips en tricks voor het verzorgen van de normale huid.

Wat is een normale huid?
Bij een normale huid heb je geen last van een droge of vette huid met oneffenheden. Het is juist daarom belangrijk dat je deze balans behoudt.

Je herkent een normale huid aan de volgende kenmerken:

  • De huid is zacht en soepel
  • De huid heeft lichte poriën
  • De huid heeft weinig tot geen onzuiverheden
  • De huid heeft een natuurlijke glans

Reinigen
Het is erg belangrijk om je huid goed te reinigen. Doe dit het liefst ’s ochtends en ’s avonds. Een normale huid is een sterke huid die veel kan verdragen. Je kan daarom voor zowel een reinigingsmelk als een gel kiezen. Voor een optimaal resultaat kun je nog gebruik maken van een tonic of een lotion voor een extra schone huid.

Serum
Na het reinigen is het belangrijk om de huid te voeden. Kies voor een hydraterende serum die de huid voedt. Door het gebruik van een serum, worden de eigenschappen van jouw dag- of nachtcrème beter opgenomen. Een serum maakt jouw routine compleet en geeft net dat beetje extra verzorging.

Dag- en nachtcrème
Wat voor dag- en nachtcrème heeft de normale huid nodig? Afhankelijk van het seizoen en het weer kan je gaan voor een hydraterende crème met lichte formule of juist een extra rijke voor meer effect. Ook de normale huid kan in de winter of na het zien van de zon soms net een beetje extra hydratatie nodig hebben.

Extra verzorging
Wil je extra aandacht aan je huid geven? Het is goed om regelmatig je verzorgingsroutine uitgebreid uit te voeren. Zoals bijvoorbeeld 1 keer per week een masker aanbrengen of regelmatig te scrubben.

Als je iedere dag wat meer tijd hebt, kun je gebruik maken van de volgende stappen:

  • Scrub: Een scrub voor de normale huid versterkt en beschermd. Ook voorkomt een scrub oneffenheden en huidveroudering en zorgt deze voor een schone huid.
  • Toner: Een geschikte toner voor de normale huid verheldert, verbetert en kalmeert de huid. Verder laat een toner de huid stralen en helpt bij het voorkomen van oneffenheden. Eventueel verwijdert het dode huidcellen.
  • Oogcrème: Een goede oogcrème verzorgt, herstelt, hydrateert en kalmeert. Deze zorgt ervoor dat jij een mooie soepele, gladde en elastische huid hebt.
  • Olie: De beste olies zijn de olies die jouw huid hydrateren en kalmeren daar waar nodig is. Verder verbetert deze de teint van je huid en vermindert de pigmentatie van jouw huid

Zorg goed voor je huid, ook bij een normaal huidtype.

X ANVY

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter