Hoe maak je kunstwimpers schoon?

Gooi je kunstwimpers niet na één keer gebruiken al weg! Je kunt ze namelijk supergemakkelijk schoonmaken en hergebruiken. Lees verder voor de juiste stappen.

Lijm verwijderen
Allereerst is het belangrijk om altijd de lijm er goed af te halen. Je kunt deze het makkelijkste verwijderen door een pincet te gebruiken. Wanneer je de lijm niet goed verwijdert of wanneer je de lijm laat zitten kunnen er bacteriën ontstaan. Daarnaast kunnen de oude lijmresten ervoor zorgen dat je wimperband beschadigd wordt.

Vul vervolgens een bakje met schoon warm water en laat je nepwimpers hier zo’n 30 seconden in weken. Op deze manier laat je productresten zoals mascara, oogschaduw en andere make-up losweken. Let wel op wat voor soort nepwimpers je gebruikt. Wanneer je nepwimpers gebruikt van echt haar zijn deze een stuk gevoeliger. Als je deze in warm water laat weken, kunnen deze wimpers hun vormverliezen. Deze kun je dan beter in lauwwarm water laten weken.

Gebruik alcohol of make-up remover
Je kunt je wimpers goed schoonmaken met behulp van alcohol. Gebruik je een wimper van een hogere kwaliteit? Dan is het verstandiger om dit met een mildere make-up remover schoon te maken. Je maakt je nepwimpers schoon door een kleine hoeveelheid make-up remover of alcohol op een watje te doen en lichte bewegingen te maken over de nepwimpers. En klaar zijn je wimpers, helemaal schoon!

Laat je ons weten of deze tips je hebben geholpen?

X ANVY

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter