Hoe breng je het beste oogschaduw aan?

Oogschaduw aanbrengen kent veel verschillende manieren. Kies je voor een lichte, subtiele look voor overdag of kies je voor een uitdagende avondlook? Voor welke look je ook gaat, de basis voor oogschaduw aanbrengen blijft hetzelfde. Maar hoe breng je het beste oogschaduw aan? En hoe blijft dit het beste zitten?

Stap voor stap oogschaduw aanbrengen
De belangrijkste stap van oogschaduw aanbrengen is het gebruiken van een oogschaduw primer. Door het gebruik van een oogschaduw primer, maak je je oogleden gereed voor het aanbrengen van oogschaduw. De oogschaduw blendt makkelijker, gaat niet creasen en de kleuren komen intens naar voren.

Na het aanbrengen van een oogschaduw primer, is het slim om een zogenoemde ‘transition shade’ aan te brengen. Oftewel: een basiskleur die de uiteindelijke oogschaduw beter naar voren doet komen. Gebruik het beste een taupe of een lichtbruine kleur. Deze breng je aan over je gehele bewegende ooglid.

Hierna ben je klaar om je ooglook te creëren:

  • Breng een lichte oogschaduw aan met een harde platte kwast aan de binnenkant van je ogen. Zet ook een lichte streek vlak onder je wenkbrauw.
  • Neem vervolgens een kleur die een tint donkerder is dan de lichtste. Gebruik ook hiervoor je platte kwast om deze kleur op je gehele ooglid te kloppen, vanaf je wimperlijn tot de vouw in je ooglid. Ga niet veel verder naar boven of verder dan je ooghoek.
  • Maak een contour op je ooglid met je donkerste tint. Gebruik een ronde kwast voor je donkerste oogschaduw om je ooglid een contour te geven. Begin aan de buitenkant van je oog en veeg de kwast in een halve maan beweging naar boven toe en om het midden van je oog heen. Maak de oogschaduw het donkerst langs je wimperlijn en laat het uitvagen naar boven toe.
  • Gebruik je schone ronde kwast om de oogschaduw in elkaar te laten overlopen langs de randen zodat ze mooi in je huidskleur overlopen en ook langs je ooglid zodat de drie kleuren zich vermengen. Maak zachte, vegende kwaststreken om de oogschaduw goed in elkaar over te laten lopen.

Heb jij nog vragen? Stuur dan een mail naar [email protected]. Wij helpen je graag!

X ANVY

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter