Dingen waar je haar vettig van wordt, maar waar je niet van af wist

De juiste voeding

Een gezond eetpatroon is erg belangrijk, niet alleen voor je eigen gezondheid, maar ook voor je haren. Door voeding met vitamine B, zorg je ervoor dat je haren supergezond blijven! Vitamine B zit vooral in vlees, vis, ei, noten en nog veel meer. Eet voldoende fruit en drink genoeg water, dit stimuleert je haar tot een gezond en prachtig resultaat.

Te heet douchen

Een warme douche klinkt als muziek in de oren, alleen is het niet even goed voor je huid en haren. Met een hete douche stimuleer je de talgproductie van je haar, want je spoelt als het ware al de talg weg. Hierdoor denkt je hoofdhuid dat het meer talg moet gaan produceren. Een koude douche is beter voor je huid en haar want het voorkomt uitdroging van het haar en stimuleert de bloedsomloop. Koud water voorkomt roos en haaruitval. Bij hoge temperaturen wordt al het vocht uit je haren gewassen.

Zorg er ook voor dat je niet aan je haren gaat zitten, hoe minder, hoe beter. Zodra je met je handen door je haar gaat breng je vuil aan op je haren en je hoofdhuid. Hierdoor worden je haren sneller vet, doordat je vet van je vingers overdraagt op je haren en hoofdhuid. Wil je dit voorkomen, zorg er dan voor dat je jouw haar goed vastmaakt in een staart of knot.

Voor het slapen gaan

Als je gaat slapen zorg er dan voor dat je jouw haren vastmaakt. Je beweegt vaak best veel tijdens je slaap waardoor vet en vuil zich verder verspreidt over je haren. Gebruik ook een elastiek met zijde erin verwerkt, dan breken er ook geen haren af. Zorg er ook voor dat je een luchtige staart maakt, zodat je geen pijn krijgt de volgende ochtend. Hierdoor verspreid je minder vet en vuil over je kussen en kan je de volgende avond weer lekker je bed inkruipen.

Kussensloop verschonen

Een kussensloop van zijde is niet alleen goed voor je haar maar zelfs ook voor je gezicht! Een win-win situatie. Je wrijft de hele nacht je haren in je kussen, hierdoor verspreidt het vet zich en is het van belang om je kussensloop regelmatig te verwisselen. Oud vet kan hierdoor minder in je haren blijven zitten. Een zijde kussen zorgt er ook voor dat je haar mooi intact blijft, het breekt niet af en je behoud schoon en zacht haar!

Haarborstel schoonmaken

Maak jij weleens je haarborstel schoon? Hooguit niet zo vaak als dat je eigenlijk zou moeten doen. Veel mensen staan er niet bij stil dat het belangrijk is om je haarborstel regelmatig schoon te maken. De oude vette haren blijven dus in je borstel zitten, maak daarom elke keer je borstel haarvrij na het kammen van je haren. Maak ook je borstel regelmatig schoon met shampoo. Kom je niet bij het zachte gedeelte van je haarborstel gebruik dan een tandenborstel om daar restjes vettigheid weg te halen.

Geniet langer van vetvrije haren met deze handige tips, love your hair

X ANVY

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter