De Kracht Van Kokos

Beste ANVY fans,

We hebben allemaal weleens last gehad van roos in ons haar. Tijdens het kijken naar de vele reclames op tv van die commerciële, zo goedkoop mogelijke merken die beloven je haar te laten stralen en gezonder te maken, denken we vaak: "Dat heb ik nodig." Maar denken we ook na over welke ingrediënten de shampoo bevat waarmee we ons haar wassen plus wat het met ons haar doet?

In het kort, het trekt namelijk alle natuurlijke olie uit je haar, waardoor het uitdroogt. Wanneer het haar droog wordt, breekt het sneller af. Dat willen we niet hebben... Het is gebleken dat het ook anders kan, door middel van kokosolie.

Waarom Kiezen voor Kokosolie?

Kokosolie is een breed voedend product wat bijdraagt aan de hydratatie en voeding van het haar en de hoofdhuid. De antibacteriële eigenschappen maken het een krachtig middel tegen roos, terwijl de natuurlijke antioxidanten en vitamine E bescherming bieden aan het haar. Bovendien bevat kokosolie natuurlijke proteïnen, vetzuren, en andere vitaminen die bijdragen aan de algehele gezondheid van het haar.

Hydratatie

Haar dat behandeld is met kokosolie behoudt een optimale vochtbalans, waardoor het minder snel uitdroogt en vocht beter vasthoudt. Hoewel het haar minder vocht kan opnemen, zorgt deze balans ervoor dat het haar minder snel behoefte heeft aan extra vocht. Een goede vochtbalans is essentieel voor gezond haar.

Bescherming tegen Schadelijke Invloeden

Kokosolie legt een beschermend laagje over het haar, wat een effectieve barrière vormt tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Dit omdat roos mogelijk ontstaat door deze factoren:

  • een veelvoorkomende oorzaak is een droge hoofdhuid
  • overmatige talgproductie
  • onderliggende aandoening zoals eczeem, psoriasis of een schimmelinfectie genaamd Malassezia
  • stylingsproducten kunnen schadelijk zijn voor de vochtbalans

Maar zoals hierboven omschreven hebben antibacteriële eigenschappen, natuurlijke antioxidanten en vitamine E een positief effect.

Proteïneverlies

De eigenschappen van kokos helpen proteïneverlies te verminderen, dit is essentieel omdat proteïnen het haar sterker maken en dus minder kwetsbaar. De voordelen van kokos resulteren niet alleen in een gezonde uitstraling maar ook in glans, minder gespleten haarpunten en een vollere look. Dit alles draagt bij aan een algehele gezondheid van het haar en de hoofdhuid. Glanzend gezond haar is goudwaard.

Reacties
t
30 Jan 2024
tristan
Dankje wel ANVY!!
Deze tips en tricks heeft me echt geholpen om mijn haar weer gezond te krijgen.
Laat een reactie achter