De beste shampoo voor droog of pluizig haar

Iedereen wil het liefst glanzend, dik, golvend haar. Maar voor velen is droog haar of gespleten haarpunten de realiteit. In een eerdere blog deelden wij al alles wat met shampoo te maken heeft. Vandaag hebben we het nog een keer specifiek over de beste verzorging voor droog haar.

Dit is droog haar
Om te beginnen is het handig te begrijpen waar droog haar vandaan komt. Bij droog haar is er een ontregeling in het vochtgehalte. Dit kan op verschillende manieren gebeuren. Denk aan je haar te vaak wassen, een droge lucht, je haar te vaak kleuren of simpelweg pech door aanleg. Het laagje vet wat over je haar heen ligt is hierdoor beschadigd. Bovendien staan de schubben van het haar open, waardoor het droog oogt.

Gezond haar krijg je niet in een dag. Natuurlijk gaat het bij de een makkelijker dan de ander, maar je hebt er zelf ook invloed op. Steek er wat tijd in, ieder haar is te redden. Het herstellen van de vochtbalans is de key to succes.

Shampoo voor droog haar 
Was je haren zorgvuldig en zeker niet te vaak. Gebruik een shampoo zonder synthetische stoffen en zonder siliconen. De ingrediënten doen je haar meer fout dan goed. Ga voor een speciale shampoo voor droog haar, die zorgt voor de ultieme voeding en verzorging. En dat is precies wat droog haar nodig heeft.

Tip: spoel je haar na met koud water om de schubben weer te laten sluiten

Gezonde levensstijl

Droog haar kan ook een gevolg zijn van een ongezonde levensstijl. Wanneer je flink dieet of niet gevarieerd eet, kan je haar voedingstoffen missen. En dat ga je dus zien. Voed je haar van binnenuit door genoeg water te drinken en gezond te eten. Maar ook ontspanning, beweging en nachtrust hebben invloed. Nog een reden om extra lief te zijn voor jezelf.

Een haarmasker doet wonderen
Een natuurlijk haarmasker kan gespleten/droge haarpunten tegen gaan. Ook hier geldt dat een goed masker geen synthetische ingrediënten of siliconen bevat. Door regelmatig een haarmasker te gebruiken, krijg je haar weer een boost. Tip: dit masker van Maui maakt je haar een stuk sterker.

Vermijd hittebronnen
Gebruik je vaak een föhn, een krul- of een stijltang? Probeer dit te minimaliseren. Door het gebruik van hitte brand je als het ware het vocht uit je haar. En dat zorgt voor de doffe uitstraling. Wanneer je toch een hitte apparaat wil gebruiken, gebruik dan áltijd een heatprotector. Deze zorgt voor een beschermlaag om het haar, waardoor het vocht moeilijker weg kan. Probeer bijvoorbeeld eens deze 5-in-1 conditioner van Hask. Deze beschermt en verzorgt je haar als geen ander.

Ga af en toe naar de kapper
Mocht dit allemaal niet helpen, breng dan een bezoekje aan de kapper. Zij hebben een speciale techniek om alle gespleten haarpunten weg te werken en te zorgen dat ze niet verder splijten. Voor je haar is het sowieso een goed idee om eens in de zoveel weken de onderkant bij te knippen, gespleten punten of niet.

Met deze tips is het mogelijk jouw haar weer zo snel mogelijk te herstellen. Heel veel plezier en succes!

X ANVY

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter