De 5 meest gemaakte make-up fouten

Make-up kan je nog mooier maken, maar het kan ook misgaan. Iedereen begaat wel eens een blunder op make-up gebied. We duiken allemaal soms het liefst in een hoekje wanneer we oude make-up looks van onszelf terugzien, toch? Daarom hebben we de meest voorkomende fouten opgeschreven. Zodat jullie niet dezelfde fouten maken als wij.

1. Foundation fail
Een classic fail: de verkeerde kleur foundation. Door een te lichte of te donkere foundation krijg je het zogenaamde ‘pannenkoek-effect’. Gelukkig is dit te voorkomen. Wanneer je een foundation test, doe dit dan op je kaaklijn. Je wangen kunnen net wat roder zijn dan normaal en als je daar je foundation aanbrengt, mengt deze niet met je hals. Door hem in de kaaklijn te testen zie je gelijk of hij met je gezicht en hals matcht.

Tip! De Lifeproof foundations van Sleek zijn bij ons nu in de aanbieding. Zo kun je goedkoop jouw perfecte match scoren.

2. Lots of lipliner
Wanneer je niet gezegend bent met volle lippen, kan lipliner een uitkomst bieden. Dit product kan je look helemaal afmaken, maar het kan ook helemaal misgaan. Zorg voor een subtiel lijntje om je eigen lippen heen. Als je hem te dik of te hard maakt, ziet het er erg onnatuurlijk en zelfs gek uit. Blend daarom áltijd je lipliner wanneer je hem hebt aangebracht om het natuurlijk te laten ogen. 

3. Too much glow
Hetzelfde geldt voor highlighter. Wanneer het goed wordt aangebracht, is het het beste product ever. Maar wanneer er te veel van wordt aangebracht of de highlighter te ver naar voren zit, kan het er gek uit gaan zien. Dan is de natuurlijke glow die je graag wilt per ongeluk vervangen door een gekke glans. Ben je nog op zoek naar jouw perfecte highlighter? Scoor ze hier voor maar een euro.

4. Halve wenkbrauwen
De wenkbrauwen zijn tegenwoordig belangrijker dan ooit. Er wordt geïnvesteerd in goede wenkbrauwpoeders en gels, maar af en toe gaat het mis bij het epileren. Soms epileer je per ongeluk te veel weg, en helaas duurt het even voordat de haartjes terug groeien. Onthoud dat je eigen vorm van wenkbrauwen het mooist is en het beste bij je past. Blijf daarom altijd dichtbij je eigen vorm en haal niet te veel weg.
 

Tip! Met deze Eye Brow Kit wordt het een makkie om je wenkbrauwen mooi in vorm te brengen.

5. Verzorging is key

Helaas wordt de verzorging nog steeds vaak vergeten, terwijl het juist zo belangrijk is. Verzorging is de basis voor je make-up en bepaalt volledig hoe je make-up eruit komt te zien. Gebruik een primer en een moisturizer wanneer je gaat beginnen met het aanbrengen van je make-up. Kies een dag- en nachtcrème die bij jouw huid past. En vergeet niet om áltijd je make-up er 's avonds weer af te halen.

Heb jij deze fouten al een keer gemaakt? Of heb jij er een die niet kan ontbreken in deze lijst? Laat het ons weten hieronder!

X ANVY

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter