De 5 beste tips tegen droge lippen

Warme chocolademelk, sneeuwpoppen maken en lange wandelingen door een winterwonderland. Wij genieten momenteel ontzettend van alle mooie plaatjes die de sneeuw met zich meebrengt. Waar wij minder van genieten? De droge lippen die wij dankzij dit weer ook hebben gekregen. Daarom hebben we een klein onderzoekje gedaan naar de beste tips tegen droge lippen, barstjes in je lippen of velletjes. Benieuwd? Je leest ze hier!

1. Hydrateren
Het lijkt vanzelfsprekend, maar is oh zo belangrijk. Hydrateer, hydrateer, hydrateer. Ook in dit weer is het belangrijk om altijd genoeg te blijven te drinken zodat je huid en je lippen niet uitdrogen. Laat de koffie en alcohol liever even staan, die zorgen er juist voor dat je uitdroogt. Ideaal is water of thee. Of warme chocomelk. Keuren we ook goed.

2. Gebruik een lipscrub 
Toch last van die vervelende velletjes aan je lippen? Dan kun je gebruik maken van een lipscrub om deze te verwijderen. Je kunt ook gemakkelijk zelf een lipscrub maken maken door honing met suiker te mixen. Worden je lippen weer superzacht van.

3. Gebruik een lippenbalsem 
Het beste is om je lippen in te smeren met een vaseline, lippenbalsem of een natuurlijke moisturizer als honing of kokosolie. Een goede lippenbalsem bevat geen schadelijke stoffen en helpt de lippen om de natuurlijke beschermlaag te herstellen. Bekijk hier al onze lippenbalsems. Sommige hebben een heel mooi kleurtje, zodat je look alsnog compleet wordt.

4. Pas je dagelijkse routine aan 
Wanneer je last hebt van droge lippen kun je hier al rekening mee houden met je dagelijkse routine. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je je lippenbalsem smeert vóór het reinigen van je gezicht. Sommige reinigingsproducten kunnen je lippen alsnog aantasten en de balsem zorgt dan voor een beschermlaag. Vermijd ook even de matte lipstick, deze kan je huid nog meer uitdrogen.  

5. Afblijven 
Het is verleidelijk om de vellen van je lippen af te trekken of om je lippen te likken, maar dit werkt allemaal juist nadelig. Dit zorgt er allebei voor dat je lippen juist minder snel herstellen en uiteindelijk alleen maar droger worden. Dus hoe moeilijk het ook is, je kunt er beter even vanaf blijven. 

En verder: geniet met volle teugen van dit prachtige weer. Dat doen wij in ieder geval wel! Heb jij nog tips die we zijn vergeten? Laat het ons weten. 

X ANVY

 

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter