Primer, concealer, contouring... Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende make-up producten, dat het soms wat verwarrend kan zijn. Ben jij ook het overzicht kwijt? Geen paniek, wij hebben alles wat je moet weten over make-up op een rijtje gezet.

Primer en foundation
Een goede basis is alles, daarom is het goed om met een primer te beginnen. Met een primer wordt je gezicht als het ware helemaal ‘glad gemaakt’, waardoor je huid er supermooi uit komt te zien. Ook zorgt een primer ervoor dat je make-up de hele dag door goed blijft zitten. Daarna is het tijd voor foundation. Door foundation wordt jouw huid helemaal egaal. Belangrijk is om een kleur te vinden die écht goed bij jou past, anders kan het er gek uit zien.

Concealer en contouring
Heb je toch nog wat vlekjes of oneffenheden die je foundation niet heeft gedekt? No worries, concealer is je redder. Dit is een dekkende crème die vlekjes en wallen wegwerkt, waardoor je een frisse look creëert. Contouring gaat al een stapje verder en vraagt om oefening. Dit is eigenlijk niks meer dan donkere en lichte stukken maken, waardoor je ‘schaduwen’ op je gezicht krijgt. Hierdoor kan je bijvoorbeeld je gezicht smaller doen lijken. Dit zal niet altijd in een keer goed gaan en vaak is het ook helemaal niet nodig, kijk dus vooral wat jij fijn vindt.

Highlighter en blush
Klaar met de basis? Tijd voor wat blush voor een gezonde kleur op je wangen. Heb je de kleur gevonden die mooi bij jouw huid past? … Smile! Wanneer je lacht, komen je wangen omhoog. Breng op het hoogste punt van je wangen je blush aan. Maar let op: doe niet te veel, houd het subtiel.
Highlighter is een glanzende poeder of crème die er voor zorgt dat jij een mooie glans krijgt op je gezicht. Vaak wordt deze boven de jukbeenderen aangebracht, maar het kan ook boven je lippen of op je neus. Shine bright like a diamond!

Wenkbrauwen
Oke, de huid is af… En nu? Nu kan je je wenkbrauwen mooi in vorm brengen. Vaak is de vorm van je eigen wenkbrauw het mooist, dus hoef je hem alleen wat bij te tekenen. Wijk hier niet te veel vanaf. Kies voor een wenkbrauw crème of poeder om hem in te kleuren.

Mascara en eyeliner
Eyeliner kan een prachtige toevoeging zijn aan je look. Heb je wat grotere ogen, dan is het mooi een wat dikker lijntje boven je wimperlijn aan te brengen. Juist wat kleinere ogen? Houd de eyeliner dan ook subtiel. Heb je een feestje? Een eyeliner met kleur popt er écht uit! Maak je mooie ooglook af met de magie van mascara. Mascara maakt je wimpers langer en zorgt voor een verfrissende look.

Lipstick, lipgloss en lipliner
Lipstick kan worden gedragen voor zowel overdag als voor een te gekke partylook. Er zijn eindeloos veel kleuren voor iedere gelegenheid. Breng van tevoren met een lipliner een lijntje om je lippen heen aan, en je lippen lijken voller dan nooit tevoren. Met lipgloss kan je nooit fout gaan. Het zorgt voor een mooie glanzende finishing touch. Je kan er voor kiezen om alleen een gloss aan te brengen of breng hem over je lipstick aan. Alles kan!

Zo, nu weet je in ieder geval de basis! Natuurlijk is er nog veel meer make-up en zijn er verschillende manieren waarop je het kan gebruiken. Zoek de producten die het beste bij jou passen en die jij het mooist vindt. Want dat is het belangrijkst: dat jij je goed voelt. Ga je voor een party look? Go for it. Liever een subtiele look? Ook hartstikke mooi. En onthoud... Oefening baart kunst. Have fun!

X ANVY

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter