Alle vragen over deep conditioner beantwoord

Wat is deep conditioner?

Deep conditioner is te vergelijken met een haarmasker, maar dan nog intenser. Het is een dikke crème die je haar voedt en versterkt. Het verzorgt je haar tot diep van binnen en herstelt het vochtgehalte, wat je haar laat glanzen en beter behandelbaar maakt. Eens in de week is al voldoende om de voordelen van deep conditioning te kunnen merken.

Hoe gebruik je een deep conditioner?

Je gebruikt een deep conditioner net als een gewone conditioner: na het wassen. Knijp voorzichtig wat water uit je haar, maar laat het drijfnat. Om er zeker van te zijn dat al je haar wordt gepakt, kun je je haar in vier delen verdelen. Wanneer je dat niet doet, kan het zo zijn dat de behandeling het middelste gedeelte van je haar niet pakt.

Breng vervolgens de conditioner aan op je natte haar. Je legt de focus op de punten van je haar, dus daar start je ook. Vervolgens werk je omhoog naar de wortels. Masseer het product van de wortel tot de punt in om al je haar mee te kunnen pakken. Vervolgens laat je de deep conditioner zo’n 20 tot 30 minuten intrekken. Doe je dit niet, dan zal het product ook niet zoveel doen. Doe het eventueel in het weekend, dan heb je er meer tijd voor.

Hoe zorg je voor het beste effect?

Het allerbeste effect voor een deep conditioner wordt behaald met warmte. Zet onder de douche bijvoorbeeld een douchemuts op, die de warmte binnenhoudt. Het helpt om het product beter in je haar te laten trekken. Mocht je minder tijd hebben, kun je er ook voor kiezen om een fohn te gebruiken. De warmte zorgt ervoor dat de haarschubben open gaan staan, waardoor de ingrediënten van de deep conditioner beter kunnen intrekken.

Hoe spoel je de deep conditioner uit?

Vervolgens moet je, schrik niet, het uitwassen met koud water. Dat zal even wennen zijn, maar koud water zorgt ervoor dat je haarschubben weer sluiten. Voordeel is wel dat je het niet super zorgvuldig hoeft uit te spoelen, het is namelijk niet erg als er wat achter blijft. De deep conditioner kan ook worden gebruikt als leave-in en blijft dus werken als verzorging.

Welke deep conditioners zijn er?

 Wij hebben verschillende deep conditioners uitgebracht voor ieder type haar.

Eigenlijk is ieder haar wel gebaat bij een goede verzorging met een deep conditioner. Wat is jouw favoriet?

Wees de eerste om te reageren...
Laat een reactie achter